Zwembad Halve Maan voorlopig 5 dagen in de week open

Op 1 mei start het zwemseizoen in provinciedomein Halve Maan in Diest. Door een tekort aan redders zal het openluchtzwembad voorlopig open zijn van woensdag tot en met zondag.

Het provinciedomein Halve Maan beschikt momenteel over 4 redders om de veiligheid in en rond het openluchtzwembad te garanderen. Maar om te voldoen aan de Vlarem- en arbeidswetgeving is dat onvoldoende om het bad 7 dagen op 7 open te houden.

“Ondanks een stevige wervingscampagne heeft ons provinciedomein momenteel niet voldoende redders om alle dagen van de week open te gaan. Redder is immers een knelpuntberoep. Om die redenen hebben we besloten om, in afwachting van bijkomende redders, het zwembad te sluiten op de minst drukke dagen, maandag en dinsdag. We verwachten dat we tegen het einde van de maand mei wel terug volledig kunnen openen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philippe Van Diest

Domeinbeheerder Halve Maan, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be