Zwembad Halve Maan terug open voor publiek

Vanaf vandaag is het zwembad van het provinciedomein de Halve Maan in Diest terug open voor het publiek. De lekken werden vakkundig hersteld.

“We zijn blij dat de problemen met ons zwembad opgelost zijn”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Het zwembad is volledig operationeel en we kunnen onze bezoekers dan ook terug verwelkomen”.

Begin mei stelde het personeel van het provinciedomein een lek vast aan het diepe bad. Alles werd onmiddellijk in het werk gesteld om het lek op te sporen en op 10 mei kon het ook effectief hersteld worden.
Na de heropstart bleek echter dat er nog een tweede lek was. Op 15 mei werd dit lek, onder de hoge wipplank, aangepakt. De moeilijke locatie van het lek zorgde ervoor dat er voorzichtig moest gegraven worden en bovendien was er een speciale plug nodig voor de dichting.  

“Na het herstel van beide lekken hadden we nog drie dagen nodig om het bad bij te vullen en het water te zuiveren en de ontsmettingsproducten toe te voegen zodat het weer zwemklaar is”, legt Ria Schepmans, domeinbeheerder van de Halve Maan, uit.

“We moeten de, bij de herstellingswerken gemaakte, openingen nog aanvullen en het beton van de kade herstellen. Momenteel laten we ze even open liggen om de situatie te kunnen opvolgen”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen

Ria Schepmans

Domeinbeheerder Halve Maan Diest

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be