Zorgberoepenrally in Vilvoorde

Jongeren warm maken voor job in de zorg

Het beroep van verpleegkundige staat op de eerste plaats in de VDAB-lijst van knelpuntenberoepen. Om iets te doen aan die krapte en jongeren naar de zorgsector toe te leiden, sloegen ook dit jaar de provincie Vlaams-Brabant, de stad Vilvoorde en zorgpartners de handen in elkaar. Met een Zorgberoepenrally maakten ze op 28 maart jongeren warm voor een job in de zorg- en welzijnssector.


Jongeren, die voor de keuze van een hogere studierichting staan, konden op dinsdag 28 maart in Vilvoorde een reeks zorgberoepen uitproberen. Zowel in AZ Jan Portaels als bij Filfurdo, het Zorgbedrijf Vilvoorde, konden ze workshops volgen in het spoor van de zorgmedewerkers. De verschillende activiteiten werden gegeven in een realistische zorgcontext door de zorgprofessionals zelf. Op deze manier leren de jongeren op een ervaringsgerichte manier verschillende beroepen uit de zorgsector kennen en worden deze beroepen uit het onbekende gehaald.

“Een brug slaan tussen onderwijs en arbeidsmarkt is voor alle zorgpartners belangrijk”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Daarom ondersteunen we initiatieven als de Zorgberoepenrally en organiseren we ook overleg tussen alle zorgpartners”.

“Het is niet gemakkelijk om voldoende verpleegkundigen te vinden. Daarom organiseren we de Zorgberoepenrally. Zo kunnen we jongeren warm maken voor een job in de zorg”, zegt Fatima Lamarti, ​ schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen van Vilvoorde.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sven Sterckx

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be