Zorgberoepenrally in Tienen maakt jongeren warm voor job in de zorg

Het beroep van verpleegkundige staat op de eerste plaats in de VDAB-lijst van knelpuntenberoepen. Om iets te doen aan die krapte en jongeren naar de zorgsector toe te leiden, sloegen ook dit jaar de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen en zorgpartners de handen in elkaar. Met een Zorgberoepenrally maakten ze op 17 maart jongeren warm voor een job in de zorg- en welzijnssector.

Jongeren, die voor de keuze van een hogere studierichting staan, konden op 17 maart in Tienen een reeks zorgberoepen uitproberen. Zowel in de Alexianen Zorggroep als het regionaal ziekenhuis Heilig Hart konden de jongeren workshops volgen in het spoor van de zorgmedewerkers. De verschillende activiteiten werden gegeven in een realistische zorgcontext door de zorgprofessionals zelf. Op deze manier leren de jongeren op een ervaringsgerichte manier verschillende beroepen uit de zorgsector kennen en worden deze beroepen uit het onbekende gehaald.

“Een brug slaan tussen onderwijs en arbeidsmarkt is voor alle zorgpartners belangrijk”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Daarom ondersteunen we initiatieven als de Zorgberoepenrally en organiseren we ook overleg tussen alle zorgpartners”.

Deze 'warmmakers' geven uitleg over het beroep van apothekersassistente tijdens de Zorgberoepenrally in Tienen
Deze 'warmmakers' geven uitleg over het beroep van apothekersassistente tijdens de Zorgberoepenrally in Tienen

Het was voor de jongeren de kans om te ervaren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor een job in de zorg, zoals verpleegkundige, kinderbegeleider, radioloog of ergotherapeut. Naast de verpleegkundige opleidingen stonden ook de wetenschappelijke en de technische zorgberoepen in de kijker.

“Tienen staat ook wel gekend als witte stad, een zorgstad met twee grote ziekenhuizen, 6 woonzorgcentra en verschillende andere gezondheids- en welzijnspartners. We weten allemaal dat de zorg- en medische beroepen, knelpuntberoepen zijn of zullen worden. We zijn dan ook heel blij dat de Zorgberoepenrally voor de tweede keer in Tienen plaats vindt, om jongeren warm te maken voor een beroep in de medische of zorgsector”, besluit Ine Tombeur, schepen van mensen van de stad Tienen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ine Tombeur

Schepen, Stad Tienen

Sven Sterckx

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be