Zorgberoepenrally in Tienen maakt jongeren warm voor job in de zorg

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich vooral voelen in de zorgsector. Daarom werken de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen, het Beroepenhuis en andere zorgpartners samen om jongeren warm te maken voor een job in de zorg- en welzijnssector. Dat doen ze met een Zorgberoepenrally die plaats vond op 29 maart.

Jongeren die voor de keuze van een hogere studierichting staan, kunnen op 29 maart proeven van een reeks zorgberoepen. De verschillende activiteiten worden gegeven in een realistische zorgcontext door de zorgprofessionals zelf. Op deze manier leren de jongeren op een ervaringsgerichte manier verschillende beroepen uit de zorgsector kennen en worden deze beroepen uit het onbekende gehaald.

“Een brug slaan tussen onderwijs en arbeidsmarkt is voor alle zorgpartners belangrijk”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Daarom ondersteunen we initiatieven als de Zorgberoepenrally. En organiseren we ook overleg tussen alle zorgpartners”.

Tijdens de Zorgberoepenrally maken Tiense leerlingen kennis met zorgberoepen
Tijdens de Zorgberoepenrally maken Tiense leerlingen kennis met zorgberoepen

Het is voor de jongeren de kans om te ervaren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor een job in de zorg. Denk aan functies zoals verpleegkundige, kinderbegeleider, radioloog of ergotherapeut. Naast de verpleegkundige opleidingen staan ook de wetenschappelijke en de technische zorgberoepen in de kijker.

"Jongeren hun talenten en interesses laten ontdekken doe je door hen zelf aan de slag te laten gaan en zo veel mogelijk ervaringen te laten opdoen. Zo maak je jongeren echt enthousiast voor een job in de zorg", zegt Darlin VandenBil van Het Beroepenhuis.

De Zorgberoepenrally vond plaats bij de Alexianen Zorggroep en het ziekenhuis Heilig Hart in Tienen.

“In onze stad zijn heel wat noodzakelijke zorginstellingen gevestigd en we uitten de afgelopen periode al heel wat waardering voor het zorgpersoneel”, besluit schepen Eddy Poffé. “We hopen dat jongeren na de Zorgberoepenrally steevast kiezen voor een studierichting en een job in de zorg.”

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Florien Ryckebosch

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be