Zorg werkt en redt levens

Nieuwe TV-reeks over zorg in primeur. Start Leuvense reanimatiemarathon

Op 14 maart, tijdens de Week van de Zorg, vindt in het Provinciehuis van Leuven een reanimatietraining van UCLL en St.-Franciscusinstituut voor verpleegkunde uit Leuven voor personeel en bezoekers plaats. Deze training kadert in de reanimatiemarathon van de Dag van de Zorg. Dan wordt ook in primeur de nieuwe ROB-tv-reeks ‘Zorg Werkt’ getoond over de ‘klok rond’-inzet van medewerkers uit de zorgsector.

Reanimatiemarathon

Op 14 maart organiseert de Dag van de Zorg, samen met onderwijsinstellingen, in 16 Vlaamse steden een reanimatiemarathon. Studenten uit de zorgopleidingen brengen hun kennis van reanimatietechnieken over op het brede publiek. Zo tonen ze hoe mensenlevens gered kunnen worden. Het Provinciehuis is een halte van deze reanimatiemarathon, waar studenten en docenten van de hogeschool UCLL en het St.-Franciscusinstituut voor verpleegkunde uit Leuven een reanimatietraining geven.
 

Zorg Werkt dag en nacht

Vanaf 14 maart zendt ROB-tv de nieuwe reeks ‘Zorg Werkt’, gemaakt door productiehuis De Chinezen, uit. Deze reeks van 8 afleveringen gaat over verplegers, hulpverleners en andere zorgverstrekkers (m/v) die dag en nacht klaar staan om voor mensen te zorgen.

‘Via een aantrekkelijke reportagereeks willen we meer mensen toeleiden naar zorgberoepen’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘In de reeks worden de medewerkers uit de zorgsector op een warme manier geportretteerd. Daarmee tonen we de mensen die voor een studiekeuze staan hoe mooi en uitdagend een beroep in de zorgsector kan zijn’.

 

 

 

Contacteer ons
Monique Swinnen Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Lies Verdonck Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant
Karen Vansteenkiste UC Leuven-Limburg
Els Swinnen Sint-Franciscusinstituut Verpleegkunde Leuven
Dirk Roelens Hoofdredacteur, ROB-TV
Monique Swinnen Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Lies Verdonck Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant
Karen Vansteenkiste UC Leuven-Limburg
Els Swinnen Sint-Franciscusinstituut Verpleegkunde Leuven
Dirk Roelens Hoofdredacteur, ROB-TV
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven