Zorg werkt en redt levens

Nieuwe TV-reeks over zorg in primeur. Start Leuvense reanimatiemarathon

Woensdag 14 maart 2018 — Op 14 maart, tijdens de Week van de Zorg, vindt in het Provinciehuis van Leuven een reanimatietraining van UCLL en St.-Franciscusinstituut voor verpleegkunde uit Leuven voor personeel en bezoekers plaats. Deze training kadert in de reanimatiemarathon van de Dag van de Zorg. Dan wordt ook in primeur de nieuwe ROB-tv-reeks ‘Zorg Werkt’ getoond over de ‘klok rond’-inzet van medewerkers uit de zorgsector.

Reanimatiemarathon

Op 14 maart organiseert de Dag van de Zorg, samen met onderwijsinstellingen, in 16 Vlaamse steden een reanimatiemarathon. Studenten uit de zorgopleidingen brengen hun kennis van reanimatietechnieken over op het brede publiek. Zo tonen ze hoe mensenlevens gered kunnen worden. Het Provinciehuis is een halte van deze reanimatiemarathon, waar studenten en docenten van de hogeschool UCLL en het St.-Franciscusinstituut voor verpleegkunde uit Leuven een reanimatietraining geven.
 

Zorg Werkt dag en nacht

Vanaf 14 maart zendt ROB-tv de nieuwe reeks ‘Zorg Werkt’, gemaakt door productiehuis De Chinezen, uit. Deze reeks van 8 afleveringen gaat over verplegers, hulpverleners en andere zorgverstrekkers (m/v) die dag en nacht klaar staan om voor mensen te zorgen.

‘Via een aantrekkelijke reportagereeks willen we meer mensen toeleiden naar zorgberoepen’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘In de reeks worden de medewerkers uit de zorgsector op een warme manier geportretteerd. Daarmee tonen we de mensen die voor een studiekeuze staan hoe mooi en uitdagend een beroep in de zorgsector kan zijn’.

 

 

 

Zorg werkt - Dag en nacht paraat

Wie zijn ze, de mensen die dag en nacht paraat staan om voor ons te zorgen? Acht afleveringen lang volgen we zorgverstrekkers uit de meest uiteenlopende disciplines, van patiënt naar patiënt, met de hand op het hart. Vanaf woensdag bij ROB-tv!

Posted by ROB-tv on Wednesday, February 28, 2018

Trailer 'Zorg Werkt' van ROB-tv

Monique Swinnen Gedeputeerde at Provincie Vlaams Brabant
Lies Verdonck Dienst economie at Provincie Vlaams Brabant
Karen Vansteenkiste UC Leuven-Limburg
Els Swinnen Sint-Franciscusinstituut Verpleegkunde Leuven
Dirk Roelens Hoofdredacteur at ROB-TV