Zonnepanelen voor PISO Tienen

De provincie Vlaams-Brabant liet 372 zonnepanelen op daken van haar school PISO in Tienen installeren. Hiermee geeft ze het goede klimaatvoorbeeld door in te zetten op hernieuwbare energie.

In PISO Tienen werden 372 zonnepanelen van elk 320Wp geplaatst, goed voor een vermogen van 119kW.
De provincie koos ervoor de panelen te installeren op de daken die de laatste jaren vernieuwd werden.
De geschatte opbrengst voor deze installatie bedraagt 90.000 kWh op jaarbasis. Deze opbrengst vertegenwoordigt ongeveer 20% van het huidige verbruik.

“We hebben de ambitie om tegen 2040 te wonen, te werken en te leven in een klimaatneutrale provincie’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs, gebouwen en leefmilieu. “Eén van de manieren om onze ambitie waar te maken is door in te zetten op hernieuwbare energie. Als provincie geven we het goede voorbeeld door onze eigen gebouwen te voorzien van zonnepanelen”.

 

Bart Nevens

Gedeputeerde voor gebouwen, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Huybrechts

Dienst gebouwen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be