Zonnepanelen dekken energiebehoefte PIVO

Plaatsing zonnepanelen PIVO vordert

Dinsdag 10 april 2018 — De voorbije week werden er zonnepanelen geplaatst op de daken van de loodsen 68 en 99 in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Met deze bijkomende zonnepanelen kan het PIVO zijn elektriciteitsverbruik grotendeels dekken.

‘Na een moeilijke start door regen en vorst tussen december en februari 2018, loopt de plaatsing van zonnepanelen op de daken van de gebouwen van het PIVO nu vlot’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor gebouwen. ‘Momenteel liggen de PV-panelen op de daken van de loodsen 68, 99, 67 en de sporthal’.

‘Deze week starten we met de aansluiting van de omvormers en de bekabeling op het dak.  In de week na de paasvakantie gebeuren de elektrische aanpassingen aan de huidige elektrische installatie. Er wordt ook gezorgd voor een internetaansluiting zodat de productie op elk moment opgevolgd kan worden.’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO.

De keuring van de installatie is voor de week van 23 april.

De zonnepanelen op de daken van de loodsen 68 en 99 hebben beide een vermogen van 119,4 kWp.
Samen met de bestaande installatie (loods 67 en sporthal, goed voor 68,90 kWp) kan het PIVO hiermee zijn elektriciteitsverbruik voor een groot deel van het jaar voor 100% dekken.

Ann Schevenels Gedeputeerde at Provincie Vlaams Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde at Provincie Vlaams Brabant
Els Defillet Projectleider energie