Zonnepanelen dekken energiebehoefte PIVO

Plaatsing zonnepanelen PIVO vordert

De voorbije week werden er zonnepanelen geplaatst op de daken van de loodsen 68 en 99 in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Met deze bijkomende zonnepanelen kan het PIVO zijn elektriciteitsverbruik grotendeels dekken.

‘Na een moeilijke start door regen en vorst tussen december en februari 2018, loopt de plaatsing van zonnepanelen op de daken van de gebouwen van het PIVO nu vlot’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor gebouwen. ‘Momenteel liggen de PV-panelen op de daken van de loodsen 68, 99, 67 en de sporthal’.

‘Deze week starten we met de aansluiting van de omvormers en de bekabeling op het dak.  In de week na de paasvakantie gebeuren de elektrische aanpassingen aan de huidige elektrische installatie. Er wordt ook gezorgd voor een internetaansluiting zodat de productie op elk moment opgevolgd kan worden.’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO.

De keuring van de installatie is voor de week van 23 april.

De zonnepanelen op de daken van de loodsen 68 en 99 hebben beide een vermogen van 119,4 kWp.
Samen met de bestaande installatie (loods 67 en sporthal, goed voor 68,90 kWp) kan het PIVO hiermee zijn elektriciteitsverbruik voor een groot deel van het jaar voor 100% dekken.

Contacteer ons
Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Els Defillet Projectleider energie
Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Tom Dehaene Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Els Defillet Projectleider energie
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven