Zonnelied koopt perceel voor uitbreiding zorginfrastructuur in Roosdaal

Zonnelied vzw koopt, met de steun van Vlabinvest, een perceel in Roosdaal voor de bouw van nieuwe woongelegenheden voor personen met een beperking. Zonnelied is een dienstverleningscentrum dat inclusief wonen en werken organiseert voor mensen met gedrags- en emotionele stoornissen.


Aankoop grond voor nieuwbouw

Zonnelied vond een prikkelarm en groen perceel als ideale locatie voor de uitbreiding van hun zorginfrastructuur. Het perceel is eigendom van het OCMW van Roosdaal en ligt op een steenworp van de huidige campus. Bovendien ligt het perceel tegenover het Provinciaal Proefcentrum Pamel. De nabijheid van het Proefcentrum is niet onbelangrijk omdat dit zorgt voor extra kansen voor de bewoners, die er terecht zullen kunnen voor hun dagbesteding. ​

Voor de aankoop van de bouwgrond ontving Zonnelied een subsidie van 219.375 euro van Vlabinvest.

Gedeputeerde Gunther Coppens overhandigde op 20 december de symbolische cheque voor de aankoop van een perceel aan Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied in Roosdaal, en de bewoners van het centrum.
Gedeputeerde Gunther Coppens overhandigde op 20 december de symbolische cheque voor de aankoop van een perceel aan Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied in Roosdaal, en de bewoners van het centrum.

Huidige campus verouderd en te klein

Met hun 40 jaar dienst zijn de huidige gebouwen van Zonnelied in Roosdaal uitgeleefd en onaangepast aan de huidige eisen. De nieuwe campus met aangepaste infrastructuur en veiligheidsvoorzieningen zal beter aan de noden van de doelgroepen beantwoorden. ​

“Daarnaast breiden we met de nieuwe campus ons zorgaanbod uit met 28 bijkomende plaatsen. Hierdoor kunnen we een antwoord bieden aan het probleem van de wachtlijsten voor personen met een handicap. De huidige plannen voor de campus bevatten 4 wooneenheden met verschillende invullingen: van zeer prikkelarme kamers met continue begeleiding, over gestructureerd samenwonen met aandacht voor prikkels en sociale interactie tot studio wonen met begeleiding”, zegt Katleen Evenepoel, directeur van Zonnelied.

Naast nieuwe bewoners gaat Zonnelied ook nieuwe medewerkers verwelkomen op de wooncampus.


Vlabinvest investeert in zorginfrastructuur

Vlabinvest subsidieert zorgorganisaties en lokale besturen die investeren in (grond)aankopen, nieuwbouw en verbouwingen. ​

“Hierbij hebben we extra aandacht voor en geven we extra steun aan kleinschalige initiatieven, grondaankopen in de Vlaamse rand en organisaties die extra aanbod creëren waar de nood hoog is. Zo ontving Zonnelied 15% extra subsidie op het aankoopbedrag omdat de grond gelegen is in de Vlaamse Rand”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens, voorzitter van Vlabinvest.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Katleen Evenepoel

Directeur, Zonnelied

Sara Hubin

Vlabinvest Zorg, Vlabinvest apb

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be