ZieZo. Nieuwe brochure voor sociale huurders

Wie moet schade aan een woning herstellen en betalen? Hoe onderhoud ik mijn woning best? Huurders van sociale woningen hebben nog al wat vragen en discussies in verband met hun woning. De provincie Vlaams-Brabant brengt met de nieuwe brochure ‘ZieZo’ een antwoord op deze vragen.

Huurders van sociale woningen hebben soms nog al wat vragen in verband met de woning die ze huren van een sociale huisvestingsmaatschappij. 
Deze vragen leiden meer dan eens tot discussies. De vragen hebben dikwijls te maken met het onderhoud van- en de herstellingen aan hun woning,  zoals :

  • Wie moet schade aan de woning herstellen ?
  • Wie moet herstellingen betalen ?
  • Hoe onderhoud ik mijn woning goed ?
  • Wat mag ik zelf doen ? Wat doet de sociale huisvestingsmaatschappij ?

Om op deze vragen een antwoord te bieden stelt de provincie Vlaams-Brabant nu aan alle sociale huurders de brochure ZieZo ter beschikking.

‘Het is een bevattelijke brochure die op een duidelijke manier de rechten en plichten van huurder en verhuurder in de sector van de sociale huisvestingsmaatschappijen beschrijft’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

De provincie Vlaams - Brabant stelt via de sociale huisvestingsmaatschappijen 25.000 exemplaren van deze brochure ter beschikking aan alle sociale huurders.

Jean-Pierre De Groef

Dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor wonen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be