Zaal Edele Brabant opnieuw kloppend hart Strijland

De Zaal Edele Brabant werd, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, vernieuwd. De verenigingen uit Gooik kunnen er terug terecht voor hun activiteiten. ​


“Deze vernieuwing biedt het verenigingsleven van Gooik opnieuw alle kansen om te bruisen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor plattelandsbeleid. “Tot begin jaren zeventig deed deze zaal dienst als kerk. Daarna werd ze omgevormd tot een zaal waarin feesten, toneel- en filmavonden plaats vonden. Door de jaren werden er verschillende stukken bij aangebouwd. Via het dak sijpelde regelmatig water binnen en de verschillende vloerniveaus zorgden ervoor dat de zaal allesbehalve gebruiksvriendelijk was.”

Daar is nu verandering in gekomen. Het dak werd gerenoveerd, alle ruimtes liggen voortaan op hetzelfde niveau en het sanitair werd helemaal vernieuwd..
De totale kostprijs van het project bedroeg zo’n 250.000 euro. Het project kan rekenen op ruim 162.370 euro subsidies. Dit bedrag bestaat voor de helft uit Europese middelen. De provincie past, net als Vlaanderen, een kwart bij.

“We steunen de ontwikkeling van zo’n projecten op het platteland”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Op die manier zorgen we ervoor dat er voldoende plekjes zijn om herinneringen te schrijven voor huidige en toekomstige generaties.”

Zaal Edele Brabant is vernieuwd en terug het kloppend hart van het Gooiks verenigingsleven
Zaal Edele Brabant is vernieuwd en terug het kloppend hart van het Gooiks verenigingsleven

De vernieuwingsoperatie is nog niet helemaal achter de rug. In de toekomst wil de stuurgroep Zaal Edele Brabant het speelterrein en de parking splitsen om de site veiliger te maken. Daarnaast start de aanleg van een nieuwe parking voor 25 wagens. De vzw wil ook een terrein van 0,6 ha aankopen dat ​ kan ingericht worden als speelbos voor de kinderen en jeugdbewegingen.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Eva Roeykens

Plattelandscoördinator, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be