Winterfeest Grote Ge(k)te Glinsters op 21 december

Nieuwe barbecue-zone verhoogt beleving

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Linter, Regionaal Landschap Zuid-Hageland en Natuurpunt openen op zaterdag 21 december, tijdens het winterfeest van de Grote Gek(te) in Linter, de nieuwe barbecue-zone.

Barbecue-zone is kers op taart

“We willen de afstand tussen mens en natuur verkleinen en de beleving vergroten. De nieuwe barbecue-zone is dan ook de kers op de taart voor wie op zoek is naar een totaalbeleving in het Grote Gete-gebied”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu.

Het idee voor de barbecue komt uit Zweden. Voor de uitwerking sloegen de gemeente Linter en de provincie Vlaams-Brabant de handen in elkaar.

“De barbecue is een topstuk uit eigen streek”, zegt Marc Wijnants, burgemeester van Linter. “Zagerij Borgers uit Zoutleeuw zorgde voor het hout, inoxlasser Koen Schepers uit Linter laste de bakkuip”.

Winterfeest in Grote Ge(k)te

Op 21 december van 15 tot 21 uur organiseren de Grote Ge(k)te-partners een gratis winterfeest. Op het programma: verteltheater, streekhapjes en drankjes, vuuracrobaten, glinsters en vuurhaarden, een zweefmolen voor de allerkleinsten, racen met schildpadden, en de eerste hapjes van de gloednieuwe barbecue. Het feest vindt plaats aan de Kamsalamanderhut, einde Dotermontstraat, langs de fietsroute 'Ijzerenweg', in Linter. 

De partners trekken de kaart van de korte keten. Het vlees op de barbecue komt van Black Agnus koeien, die grazen in de Grote Ge(k)te en daarmee het gebied beter maken voor planten en dieren. Maar ook voor vegetariërs en veganisten ligt er lekkers op de barbecue. Verder is er een Straffe Streekmarkt met lokale hapjes en tapjes.

 

Grote Ge(k)te groeit uit tot belevingsgebied

Vandaag al kan de Grote Ge(k)te-wandelaar genieten van mooie natuur en poëzie op kleurrijke infoborden. Kinderen wanen zich even koesterbuur op de speeltuigen langs het avonturenpad. En voor wie er ook een nacht wil beleven, is er de paalkampeerzone met bijhorend composttoilet.
De nieuwe barbecue-zone vervolledigt de beleving in het gebied.

 

Bart Nevens

Gedeputeerde voor leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Jan De Boe

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be