Winnaars ‘Liever Lokaal’ bekend

Sebastiaan Samyn deed een aankoop in Grimbergen, Miranda van Peer in Landen. Het leverde hen de overwinning op bij de actie 'Liever Lokaal”' ze ontvingen op 3 februari hun prijs, een elektrische fiets. ‘Liever Lokaal’ was de campagne van de provincie Vlaams-Brabant en 26 gemeenten om de lokale handel in de eindejaarperiode extra te promoten.


De inwoners van de deelnemende gemeenten werden via een promotiecampagne opgeroepen om lokaal te kopen. De klant kon elke aankoop bij één van de 780 ​ deelnemende handelaars via een app de unieke QR-code scannen. Hoe meer scans, hoe meer kans op de hoofdprijs.

“Deze campagne was een succes”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Er werden niet minder dan 9.400 scans geregistreerd en ook nog 650 deelnames via het formulier. We hopen dat de mensen ook na deze campagne lokaal blijven kopen.”

De 26 deelnemende gemeenten waren Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Bever, Gooik, Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Landen, Liedekerke, Lubbeek, Machelen, Meise, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint Pieters- Leeuw, Steenokkerzeel, Tielt-Winge, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem en Zoutleeuw.

"We waren blij dat we ons wagonnetje van de eindejaarsactie aan het initiatief van de provincie mochten hangen. In Landen deden 30 handelszaken mee en werd de QR-code 2.495 keer gescand", zegt Gary Peeters, eerste schepen van Landen. "Naast de provinciale hoofdprijs heeft de Handelaarsvereniging Landen Leeft ook 51 winnaars verloot, die elk een Landense cadeaubon mochten ontvangen. En we zijn natuurlijk heel blij dat de hoofdprijs, de elektrische fiets, werd gewonnen door een Landenaar."

Miranda van Peer ontvangt haar prijs uit handen van gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Gary Peeters van Landen.
Miranda van Peer ontvangt haar prijs uit handen van gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Gary Peeters van Landen.

“Het doet ons plezier dat de winnende scan plaatsvond bij één van onze lokale handelaars. De provinciale eindejaarsactie is een mooie stimulans om lokaal te kopen, maar laat onze steun voor lokale bedrijven niet eindigen met het nieuwe jaar. Koop lokaal, het hele jaar door, en steun ondernemen in Grimbergen", besluit Chantal Lauwers, schepen van lokale economie in Grimbergen.

Sebastiaan Samyn ontvangt zijn prijs uit handen van gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Chantal Lauwers van Grimbergen.
Sebastiaan Samyn ontvangt zijn prijs uit handen van gedeputeerde Ann Schevenels en schepen Chantal Lauwers van Grimbergen.

Meer info: https://www.ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be/EINDEJAARSACTIE

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be