Wijnpers in Leuven is meest vogelrijke school van Vlaanderen

261 scholen namen tussen 21 en 25 januari deel aan de Vogeltelweek voor Vlaamse scholen van Natuurpunt. Met 28 vogelsoorten is de provinciale school De Wijnpers uit Leuven de meest vogelrijke school van Vlaanderen.

De provinciale school De Wijnpers heeft een uniek groen schooldomein.

‘Daarom deden we mee aan de Vogeltelweek voor Vlaamse scholen en trokken onze leerlingen van ‘Natuur- en groentechnische wetenschappen’ doorheen het schooldomein om alle tuinvogels in kaart te brengen’, zegt directeur Lut Lambert.

Dankzij de winterprik van vorige week kwamen er verscheidene vogelsoorten af op de voederplekjes die verspreid op de school te vinden zijn. Ook de akkers en de vele besdragende struiken zijn een magneet voor vogels.

‘De speurtocht bracht maar liefst 28 verschillende vogelsoorten in de kijker’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs en milieu. ‘Met deze mooie resultaten werd onze school dan ook uitgeroepen tot meest vogelrijke school van Vlaanderen. We zijn fier op deze titel en het bewijst dat onze provincie best nog een groene provincie is. En dat willen we zo houden’.

De top drie van waargenomen vogels bestaat uit de Koolmees, de Houtduif en de Kauw. Opvallende bezoekers waren een fraai groepje Koperwieken, een Staartmees en een Grote Gele Kwikstaart.

Bart Nevens

Gedeputeerde voor onderwijs en milieu, Provincie Vlaams-Brabant

Lut Lambert

Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be