Wie wordt miK-klimaatambassadeur 2021 in Vlaams-Brabant?

Jaarlijks gaat miK, Milieu-infopunt voor de kmo, een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, op zoek naar een bedrijf dat een toonbeeld is van klimaatneutraal en duurzaam ondernemen. 6 finalisten dingen op dit moment naar de titel van miK-klimaatambassadeur 2021. Nog tot en met zondag 5 december kan het publiek zijn stem uitbrengen. Op maandag 13 december wordt de winnaar bekendgemaakt. Wie zal drukkerij Van der Poorten opvolgen?


Deze 6 kmo’s, actief in uiteenlopende sectoren en verspreid over gans de provincie Vlaams-Brabant, schopten het tot finalist: zonnepaneleninstallateur Rensol uit Relegem, traiteur Natuurelles uit Tervuren, chocolatier Kim’s Chocolates uit Tienen, autodealer Jennes met hoofdvestiging in Boortmeerbeek, carrosserieherstellingsbedrijf Go Smart Repair uit Zaventem en Harol uit Diest, producent en installateur van rolluiken, zonnewering en poorten. Van vergaande sortering, recyclage en afvalbeperking tot de inzet van hernieuwbare energiebronnen: elk leveren de finalisten tal van duurzaamheidsinspanningen. Een overzicht van de verschillende initiatieven per finalist is terug te vinden op www.mikopklimaat.be

Online stemcampagne

Via dezelfde weg kan het grote publiek nog tot en met zondag 5 december zijn stem uitbrengen. De uiteindelijke winnaar wordt voor de helft bepaald door de publieksstemmen, en voor de helft door een vakjury. Op maandag 13 december wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een exclusieve uitreiking in aanwezigheid van finalisten en winnaars van vorige edities, en afgevaardigden van de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant.


MiK, partner in duurzaamheid

Om Vlaams-Brabantse bedrijven te lauweren die een voortrekkersrol spelen in de transitie naar duurzaam ondernemen, roept het miK sinds 2014 jaarlijks een bedrijf uit tot miK-Klimaatambassadeur. De vorige winnaars zijn drukkerij Van der Poorten (2020), Statik (2019), DNS Belgium (2018), ACE Packing (2017), Kasteelhoeve Wange (2016), Ecoworks (2015) en NNOF (2014).

Naast de verkiezing van de Klimaatambassadeur ondersteunt en begeleidt miK bedrijven bij het zetten van stappen richting duurzaamheid, klimaatneutraal ondernemen en energiebesparing. Met miK willen de provincie Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant ondernemers motiveren om duurzaamheid te integreren in het DNA van de onderneming.

Online stemmen is mogelijk tot en met 5 december via www.mikopklimaat.be
Meer info over de werking van het miK:
www.mikkmo.be

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sophie Dings

Milieu en Duurzaam Ondernemen, Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Gunter De Ryck

Dienst leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be