Week van de Markt promoot lokale marktbeleving

Voorstellingen op 1 juli in Aarschot en op 3 juli in Halle

Op maandag 28 juni start de promocampagne ‘Week van de Markt’. De campagne, die loopt ​ tot en met zondag 4 juli, heeft als doel om de aantrekkingskracht van de markt te verhogen en zo een levendige handelskern te creëren. 28 Vlaams-Brabantse gemeenten doen mee.

 

"Markten zijn een belangrijk onderdeel van de lokale economie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “We willen dat jong en oud de markt als economische ontmoetingsplaats (her)ontdekt. We zijn dan ook blij dat 28 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze eerste editie deelnemen. Dat geeft aan dat gemeenten willen inzetten om hun openbare markt onder de aandacht te brengen van het grote publiek”.

De deelnemende gemeenten zijn Aarschot, Asse, Begijnendijk, Bertem, Bierbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herent, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Landen, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Rotselaar, Tervuren, Tienen en Tremelo. ​

Spaaractie bij marktkramers

Tijdens de Week van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen door hun aankopen te doen op de markt. De invulkaarten worden verzameld in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars.

Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. De hoofdprijs is een bon voor een weekend in een B&B. De winnaars worden bekendgemaakt op de markt of op een later tijdstip. Daarbij stelt de gemeente zelf de prijzenpot samen.

Korte keten en streekproducten zijn thuis op de markt

Markten zijn ook de ideale plek om consumenten te laten kennismaken met korte ketenproducten en het grote aanbod aan Straffe Streekproducten.

‘Vanuit de Straffe Streek ondersteunen wij de Week van de Markt en roepen we gemeenten op om standplaatsen te voorzien voor de handelaars van deze producten’, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw en streekproducten.


Persvoorstellingen in Aarschot en Halle ​

Op donderdag 1 juli om 10 uur stellen gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeester Gwendolyn Rutten en Bert Van der Auwera, schepen van economie, de Week van de Markt voor tijdens de markt in Aarschot (aan infostand op Grote Markt)

Op zaterdag 3 juli om 11.30 uur stellen gedeputeerden Ann Schevenels en Tom Dehaene, schepenen Johan Servé van Halle en Greta Cochez van Pepingen, de Week van de Markt voor tijdens de prijsuitreiking op de markt in Halle (aan infostand op het Joseph Possozplein)

 

De Week van de Markt is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, het Vlaams-Brabants comité voor de markt, Straffe Streek en de Korte Keten.

 

Meer info: WEEK VAN DE MARKT | Ik koop lokaal (ikkooplokaalinvlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexander Leysen

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be