Waterhof in Melkwezer ontvangt half miljoen euro voor restauratie

Het Waterhof in Melkwezer (Linter) ontvangt via de Erfgoedstichting Vlaams-Brabant een erfgoedpremie van 525.000 euro van het Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed voor een dakrestauratie en stabiliteitswerken.


De beschermde stalvleugel, restant van wat ooit een prestigieuze vierkantshoeve was, zal worden gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte. De Chiro van Melkwezer zal er zijn vaste stek vinden. Maar de bedoeling is ook dat de site uitgroeit tot een polyvalente ontmoetingsruimte.

De Waterhofsite in Melkwezer heeft zekerheid gekregen over de erfgoedpremie voor de restauratie.
De Waterhofsite in Melkwezer heeft zekerheid gekregen over de erfgoedpremie voor de restauratie.

“Op basis van de voorlopige goedkeuring diende ERF (Erfgoedstichting Vlaams-Brabant) samen met het architectenteam begin 2024 een definitief en grondig uitgewerkt premiedossier in, om de premie definitief vastgelegd te zien”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed en voorzitter van ERF. “Nu de premies definitief zijn toegekend kunnen de werken ook concreet starten. De werken moeten binnen de 3 jaar afgerond zijn”.

ERF is een stichting onder provinciale vleugels die steden en gemeenten in Vlaams-Brabant helpt bij de restauratie en herbestemming van hun erfgoedpatrimonium. ​ Onder meer ook via het aanvragen van erfgoedpremies.

Marc Wijnants, burgmeester Linter: “Deze premie is voor ons van essentieel belang voor het slagen van ons project ​ aan de Waterhofsite. We zijn dan ook zeer enthousiast over dit goede nieuws”, zegt Marc Wijnants, burgemeester van Linter.

“Het is een mooie beloning voor de volgehouden inspanningen van alle partners. De Waterhofsite wordt een voorbeeldproject, zowel op vlak van erfgoed als op vlak van sociale cohesie en duurzaamheid”, besluit eerste schepen Andy Vandevelde.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Marc Wijnants

Burgemeester, Gemeente Linter

Dirk Bollen

Coördinator, Erfgoedstichting Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be