Skip to Content
Wandelzondagen in dé wandelprovincie

Wandelzondagen in dé wandelprovincie

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van begin oktober tot en met 28 november negen wandelzondagen in de verschillende wandelgebieden die de regio rijk is.


De Wandelzondag van 17 oktober start aan het provinciedomein in Huizingen. De wandelaars ontdekken de holle wegen aan het Begijnenbos en de groene Molenbeekvallei rond Dworp.

Tijdens de Wandelzondagen ontdekken de deelnemers de mooiste hoekjes van de provincie
Tijdens de Wandelzondagen ontdekken de deelnemers de mooiste hoekjes van de provincie

“Vlaams-Brabant is dé wandelprovincie”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “We willen dat ook bewijzen. Met de wandelzondagen plaatsen we de troeven van onze toeristische regio’s in de kijker”.

Overzicht Wandelzondagen:

  • 17 oktober: wandelgebied Zennevallei met start in het domein van Huizingen (Beersel)
  • 24 oktober : wandelgebied Pajottenland met start in Gooik
  • 31 oktober: wandelgebied Brabantse Kouters met start in Grimbergen
  • 7 november: wandelgebied Demer & Dijle met start in Kortenberg
  • 14 november: wandelgebied Velpevallei met start in Glabbeek
  • 21 november: wandelgebied Hagelandse Heuvels met start in Tielt-Winge
  • 28 november: wandelgebied De Merode met start in Diest


“De deelnemers ontdekken de streek aan de hand van de mooiste wandelingen en maken  kennis met onze provinciedomeinen. Onderweg kunnen ze genieten van streekproducten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde van recreatie. “Zo staat nu zondag een bezoek aan de geuzestekerij Hanssens in Dworp gepland."

De wandelingen zijn zo’n 12 km lang en vormen een lus langsheen wandelknooppunten of bewegwijzerde routes. Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is nodig. De deelnemers krijgen een tijdsslot tussen 9 en 12 uur. Aan de startplaats ontvangen ze een plan met de route. De streekproducten zijn een verrassing voor onderweg.


Meer info en inschrijven
www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelzondagen

Gunther Coppens Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Ann Schevenels Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant
Willem Vandenhoeck Evenementenwerking
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven