Wandelen voor ​ Vlaanderen Feest

De provincie Vlaams-Brabant organiseert vijf gratis wandelingen naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. ​

Op zondag 9 juli zijn er wandelingen in Hoegaarden en Grimbergen en op dinsdag 11 juli in Beersel, Dilbeek en Geetbets. ​
Deelnemers kunnen zich met hun ticket aanmelden aan de startplaats en ontvangen er een plan met de route en jetons voor degustatie van een streekproduct onderweg of op het einde.

“We roepen de Vlaams-Brabanders op om de Vlaamse feestdag te vieren door op pad te gaan in eigen streek. Zo kan men al wandelend de schoonheid van onze provincie ontdekken”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme en Vlaams beleid.

Gedeputeerde Gunther Coppens aan de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, één van de plekjes die op 11 juli te bezichtigen zijn tijdens de wandeling in Dilbeek.
Gedeputeerde Gunther Coppens aan de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, één van de plekjes die op 11 juli te bezichtigen zijn tijdens de wandeling in Dilbeek.

De provincie Vlaams-Brabant lanceert ook een fotowedstrijd. ​
Wie tussen 1 en 12 juli een foto maakt van een herkenningspunt in Vlaams-Brabant en dit, samen met #11julivlaamsbrabant, op zijn/haar Facebook en/of Instagram plaatst, maakt kans om een streekmand ter waarde van 50 euro te winnen.


Wandelprogramma:

Wandelen in Hoegaarden - Vlaanderen Feest op 9 juli

Een bewegwijzerde tocht van 9 km brengt je langs het kloosterdomein en de Marollenkapel. ​
Starten doe je in het Park van Hoegaarden tussen 13 en 15 uur en onderweg geniet je van een gratis degustatie. Bij terugkomst in het park van Hoegaarden is er een gezellige streekproductenmarkt.

Wandelen in Grimbergen - Vlaanderen Feest op 9 juli

Een bewegwijzerde tocht van 11 km neemt je mee terug in de tijd, langs de mooiste kapelletjes van de gemeente. Op de klanken van beiaardklokken stap je langs de Norbertijnerabdij, de Sint-Servaasbasiliek en volkssterrenwacht MIRA. Onderweg kom je voorbij drie erfgoedsites van het MOT: in het Guldendal, de Tommenmolen en de Liermolen. ​
Starten doe je tussen 15 uur en 16 uur in het Prinsenbos van Grimbergen.


Wandelen in Beersel - Vlaanderen Feest op 11 juli

Een bewegwijzerde tocht van 12 km brengt je via landelijke wegen langs oude brouwerijen en geuzestekerijen. Je start tussen 14 en 16u aan Biercentrum De Lambiek in Alsemberg en geniet onderweg en op het einde van een gratis degustatie. Vervolgens kan je deelnemen aan de feestelijkheden in CC De Meent.


Wandelen in Dilbeek - Vlaanderen Feest op 11 juli

Je start tussen 15 en 17 uur aan het Cultuurcentrum Westrand voor een wandeling van 9 km die via landelijke wegen leidt tot aan de kerk van Sint-Anna-Pede. Hier degusteer je gratis streekproducten en op het eind van de wandeling kan je op de binnenkoer van de kasteelhoeve genieten van sfeermuziek en Vlaamse bands in het Zomercafé.

 

Wandelen in Geetbets - Vlaanderen Feest op 11 ​ juli

Je kan kiezen voor een namiddagwandeling van 6 of 10 km. Beide wandelingen nemen je mee doorheen deze groene parel in het Hageland waar uitgestrekte velden en boomgaarden het hart vormen. De 6 km zal je enerzijds verduidelijken waarom Geetbets het “mooie dorp aan de Gete” genoemd wordt. Ga je voor de 10 km, dan zal je tevens doorheen het mooie natuurreservaat Aronst Hoek slingeren. Starten doe je op het Stationsplein in Geetbets.


Meer info en (verplicht) inschrijven
: https://evenementen.ticketing.vlaamsbrabant.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be