Wandelen voor de Vlaamse feestdag

De provincie Vlaams-Brabant organiseert vijf wandelingen naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Op 6 juli kan er worden gewandeld in Ternat, op 7 juli in Merchtem en op 11 juli in Vilvoorde en Kortenaken. De laatste wandeling vindt plaats in Kampenhout op 14 juli. Bovendien kunnen de wandelaars deelnemen aan een fotowedstrijd.

“We roepen de Vlaams-Brabanders op om de Vlaamse feestdag te vieren door op pad te gaan in eigen streek. Zo kan al wandelend de schoonheid van onze provincie worden ontdekt”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme en Vlaams beleid.

 

Wandelprogramma:

Ternat
– zaterdag 6 juli

Ontdek de prachtige Pol de Montwandeling van 8 kilometer. Onderweg kom je langs het geboortehuis van Pol de Mont en de watermolen van Klapscheut en Kouterbroeken. Ook een bezoek aan brouwerij De Troch kan niet ontbreken, bekend om zijn kriek en geuze.

 

 

Merchtem – zondag 7 juli

Deelnemers wandelen tijdens deze tocht van 11 kilometer door de boomgaard van het Torenhof, waar een smakelijk tussendoortje wacht.

Vilvoorde – donderdag 11 juli

De wandeling van 10 kilometer start op de Grote Markt en neemt je mee langs het bruisende Asiat Park, de toekomstige watersite, indrukwekkende street art en het serene park Drie Fonteinen. Bij Bar Bâtard wacht je een versnapering.

Als afsluiter kan je aansluiten bij een Vlaams zomers luifelconcert op de Grote Markt.

Kortenaken – donderdag 11 juli

Wandel langs het Boerenrock's Vruenpark in een ontspannende tocht van 5 kilometer, of kies voor een meer uitdagende route van 10 kilometer. Als afsluiter geniet je van een live optreden van Mc Jase!

Kampenhout – zondag 14 juli

Tijdens deze wandeling van 8 kilometer bezoek je een lokale witloofboer, waar je kan proeven van het unieke Witlov-bier.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven verplicht. Dat kan via https://evenementen.ticketing.vlaamsbrabant.be

 

Fotowedstrijd

De provincie Vlaams-Brabant organiseert ook een fotowedstrijd. Om deel te nemen plaatsen deelnemers een foto van een typisch herkenningspunt in Vlaams-Brabant op hun Facebook- of Instagram-account met de hashtag #11julivlaamsbrabant.
Op 15 juli zal een jury 11 winnaars aanduiden. Ze ontvangen elk een Straffe Streek Streekmand ter waarde van 50 euro.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelzondagen

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be