‘Volg Thibau als je kan’

Gezinszoektocht in het Sven Nys Cycling Center

Woensdag 11 april 2018 — Het Sven Nys Cycling Center ontwikkelde de nieuwe gezinszoektocht ‘Volg Thibau als je kan’. Op 10 april werd deze gezinszoektocht in dit belevingscentrum in Baal voorgesteld.

Kinderen, die samen met hun ouders, het Sven Nys Cycling Center bezoeken, kunnen voortaan op pad met een gratis doepakket vol opdrachten op kindermaat.
Thibau Nys heeft een hele reeks opdrachten in petto om spelenderwijs het belevingscentrum en de ganse Balenberg-site te ontdekken.

‘Het Sven Nys Cycling Center heeft vele troeven in huis die het een bezoekje meer dan waard zijn, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme’. ‘Zowel toeristen, gezinnen, wielerliefhebbers als sportieve recreanten vinden er hun gading. We blijven ons inzetten om het bestaande aanbod verder uit te bouwen. In het belevingscentrum is Sven Nys de rode draad. We zijn bijzonder blij dat Thibau vanaf nu de kleinsten op sleeptouw neemt. De zoektocht, ontwikkeld door Fugzia, is een meerwaarde voor gezinnen die het Sven Nys Cycling Center komen ontdekken’.

De jonge bezoekers krijgen  aan de balie een opdrachtenboekje. In het boekje zijn zowel opdrachten voor -7 jarigen als kinderen boven de 7 jaar voorzien. Zo kan een gezin met kinderen van verschillende leeftijden met aan de leeftijd aangepaste opdrachten de zoektocht doen.
Het pakket wordt gratis aangeboden aan gezinnen die een bezoek brengen aan het belevingscentrum.

Het afgelopen jaar werd er in het Sven Nys Cycling Center sterk ingezet op gezinnen met kinderen. Zo werd er een speel- en klauterparcours geplaatst, kan men op zoek naar enkele geocaches en staan er voor de allerkleinsten loopfietsjes ter beschikking.
 

Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme at Provincie Vlaams-Brabant