‘Volg Thibau als je kan’

Gezinszoektocht in het Sven Nys Cycling Center

Het Sven Nys Cycling Center ontwikkelde de nieuwe gezinszoektocht ‘Volg Thibau als je kan’. Op 10 april werd deze gezinszoektocht in dit belevingscentrum in Baal voorgesteld.

Kinderen, die samen met hun ouders, het Sven Nys Cycling Center bezoeken, kunnen voortaan op pad met een gratis doepakket vol opdrachten op kindermaat.
Thibau Nys heeft een hele reeks opdrachten in petto om spelenderwijs het belevingscentrum en de ganse Balenberg-site te ontdekken.

‘Het Sven Nys Cycling Center heeft vele troeven in huis die het een bezoekje meer dan waard zijn, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme’. ‘Zowel toeristen, gezinnen, wielerliefhebbers als sportieve recreanten vinden er hun gading. We blijven ons inzetten om het bestaande aanbod verder uit te bouwen. In het belevingscentrum is Sven Nys de rode draad. We zijn bijzonder blij dat Thibau vanaf nu de kleinsten op sleeptouw neemt. De zoektocht, ontwikkeld door Fugzia, is een meerwaarde voor gezinnen die het Sven Nys Cycling Center komen ontdekken’.

De jonge bezoekers krijgen  aan de balie een opdrachtenboekje. In het boekje zijn zowel opdrachten voor -7 jarigen als kinderen boven de 7 jaar voorzien. Zo kan een gezin met kinderen van verschillende leeftijden met aan de leeftijd aangepaste opdrachten de zoektocht doen.
Het pakket wordt gratis aangeboden aan gezinnen die een bezoek brengen aan het belevingscentrum.

Het afgelopen jaar werd er in het Sven Nys Cycling Center sterk ingezet op gezinnen met kinderen. Zo werd er een speel- en klauterparcours geplaatst, kan men op zoek naar enkele geocaches en staan er voor de allerkleinsten loopfietsjes ter beschikking.
 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be