Vlabinvest investeert in Poelcafé in Vlezenbeek

Vlabinvest investeert 11.347,19 euro in de renovatie van het oude gemeentehuis van Vlezenbeek tot een ontmoetingsplaats waarbij mensen met een handicap instaan voor de bediening.

De gemeente Sint-Pieter-Leeuw bouwt, in samenwerking met vzw De Poel en met financiële steun vanuit Vlabinvest Zorg, het oude gemeentehuis van Vlezenbeek om tot een sociaal inclusieve ontmoetingsplaats met eet- en drinkgelegenheid. In dit Poelcafé, uitgebaat door vzw De Poel, gaan mensen met een handicap zorgen voor de bediening van de klanten.

Het voormalige gemeentehuis van Vlezenbeek wordt omgebouwd tot een sociaal inclusief café waar mensen met een handicap instaan voor de bediening
Het voormalige gemeentehuis van Vlezenbeek wordt omgebouwd tot een sociaal inclusief café waar mensen met een handicap instaan voor de bediening

 

De renovatiewerken die uitgevoerd worden omvatten de plaatsing van vaste keukenuitrusting, schilder- en behangwerken, sanitair, HVAC en elektriciteit.

De renovatiewerken zijn, met financiële steun van Vlabinvest, bezig
De renovatiewerken zijn, met financiële steun van Vlabinvest, bezig

 

“Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd. Extra aandacht en steun gaan naar kleinschalige initiatieven, grondaankopen in de Vlaamse Rand, waar de nood hoog is. Het Poelcafé is hier een mooi voorbeeld van.”

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sarah Claeys

Leidend ambtenaar, Vlabinvest

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be