Vlabinvest investeert in lokaal dienstencentrum in Sint-Pieters-Leeuw

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat op de Wilgenhofsite in het centrum een nieuw lokaal dienstencentrum bouwen. Vlabinvest investeert hierin 308.380,53 om zo het zorgaanbod in de Vlaamse Rand te versterken.


De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert in een nieuw lokaal dienstencentrum (LDC) op de Wilgenhofsite. ​
Een lokaal dienstencentrum staat in voor buurtgerichte zorg, hoofdzakelijk voor ouderen, mensen met een zorgbehoefte en mantelzorgers. Ze kunnen er laagdrempelig terecht voor informatie en ontspanning. ​
In de buurt ​ van het nieuwe lokaal dienstencentrum is er een woonwijk met heel wat sociale woningen en ook het woonzorgcentrum Sint-Antonius met 25 assistentiewoningen. ​ ​

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert, met steun van Vlabinvest, in een nieuw lokaal dienstencentrum.
De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert, met steun van Vlabinvest, in een nieuw lokaal dienstencentrum.

De nieuwbouw van zo’n 435 m² zal bestaan uit een benedenverdieping en een eerste verdieping. In het gebouw komt er een ruime polyvalente zaal, een activiteitenlokaal, vergaderlokalen, stockageruimte en burelen. Verder ook een ruim terras, vier petanquevelden en een voldoende grote bovengrondse parking.

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 308.380,53 euro.

“Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd.”

Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Jan Desmeth aan de nieuwbouw.
Gedeputeerde Gunther Coppens en burgemeester Jan Desmeth aan de nieuwbouw.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ellen Apers

Vlabinvest-zorg, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be