Vlabinvest investeert in kinderopvang in Asse en Sint-Pieters-Leeuw

Asse en Sint-Pieters-Leeuw, twee gemeenten uit de Vlaamse Rand, kampen met een achterstand in hun zorgaanbod. Zeker op het vlak van kinderopvang is er een grote nood. Daarom investeert Vlabinvest in totaal 240.465,08 euro in de twee nieuwbouwprojecten in deze gemeenten.

 

Nieuwbouw kinderdagverblijf in Sint-Pieters-Leeuw

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert in een nieuw kinderdagverblijf op de Wilgenhofsite in het centrum van de gemeente. Deze nieuwbouw zorgt voor een hoger aanbod aan betaalbare kinderopvang. Dit hoger aanbod is broodnodig omdat er momenteel slechts op een minderheid van alle aanvragen een gunstig antwoord kan gegeven worden.

Het kinderdagverblijf krijgt één bouwlaag met een plat dak en is goed voor 36 extra opvangplaatsen. Er zal ook een buitenspeelruimte aangelegd worden en een voldoende grote bovengrondse parking.

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 205.587,02 euro.

De bouw van een nieuw kinderopvangverblijf en lokaal dienstencentrum is bezig.
De bouw van een nieuw kinderopvangverblijf en lokaal dienstencentrum is bezig.

18 nieuwe plaatsen in kinderopvang in De Regenboog in Zellik

In Asse zijn er te weinig kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. Het huidige opvangaanbod dekt momenteel 33% van de nood, minder dan het Vlaamse gemiddelde van 44,9%. ​
Daarom wil het gemeentebestuur van Asse investeren in bijkomende kinderopvang. ​

Daartoe komt er een nieuwbouw voor groepsopvang door samenwerkende onthaalouders in de Gemeentelijke Lagere School De Regenboog in Zellik. De huidige schoolinfrastructuur is verouderd en volstaat niet meer aan de huidige normen qua infrastructuur en veiligheid en de grootte nodig om het aantal kinderen op te vangen. De nieuwbouw zal goed zijn voor 18 bijkomende plaatsen.

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 34.878,06 euro.

De gemeente Asse investeert, met steun van Vlabinvest, in de bouw van een nieuw kinderopvangverblijf in Zellik.
De gemeente Asse investeert, met steun van Vlabinvest, in de bouw van een nieuw kinderopvangverblijf in Zellik.

“Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd. Extra aandacht voor kinderopvang is nodig. Want kinderen die worden opgevangen in een kinderkribbe of bij een onthaalouder zullen sociaal vaardiger zijn in hun latere leven. Bovendien leren zij de Nederlandse taal, wat hen een sterke basis geeft voor de kleuterschool.”

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ellen Apers

Vlabinvest-zorg, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be