Vlaamse bedrijven in life sciences en micro- en nanotechnologie gaan internationaal

De afgelopen twee jaar hebben de provincie Vlaams-Brabant, Smart Hub Vlaams-Brabant, flanders.bio, DSP Valley, Leuven MindGate, Reg Med-Community en Flanders Investment & Trade Vlaamse technologiebedrijven uit de gezondheidssector actief ondersteund om hen aan buitenlandse partners te helpen. 

Vlaanderen staat sterk in de sectoren life sciences en micro- en nanotechnologie.Life sciences staat voor medische technologie, biotechnologie en regeneratieve geneeskunde.De micro- en nanotechnologie leidt tot een miniaturisering van materialen en componenten.Vlaanderen pioniert in de kruisbestuiving tussen deze twee sectoren die zal leiden tot ongeziene medische doorbraken en een gezondheidszorg op maat van de individuele patiënt.

Om deze sterke positie verder uit te bouwen en deze kruisbestuiving verder te stimuleren, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven. 

Daarom hebben de projectpartners de Vlaamse bedrijven actief in de life sciences en de micro- en nanotechnologie ondersteund in hun internationalisering met tal van binnen- en buitenlandse acties.

“Zo waren er initiatieven in Leuven, Gent en Hasselt, maar ook over de grens in Nantes, Eindhoven en Berlijn en zelfs tot ver daarbuiten in Tokyo, Yokohama, New York en Philadelphia”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

“En in 2020 hernemen we al zeker een aantal succesvolle acties uit het EFRO-project zoals de Life-on-Chip conferentie en de opleiding internationalisering voor spin-offs en startups”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

P.S.: In de presentatie (zie bijlage) vind je meer details.

 

Presentatie.pptx

PPTX - 1.4 Mb

 

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be