Vlaams-Brabantse provinciedomeinen blijven open maar passen werking aan

De vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen hebben, op basis van de nieuwe coronamaatregelen, hun werking aangepast. Zo blijven ze open voor de nog toegelaten vormen van recreatie, zoals wandelen met het gezin. Alle georganiseerde activiteiten werden geannuleerd.

“De verstrengde federale en Vlaamse richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zorgen ervoor dat we ook in onze provinciedomeinen maatregelen moeten nemen. Dit in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Het goede nieuws is dat mensen zich nog steeds mogen ontspannen, weliswaar binnen de restricties. Anderzijds moeten we wel alle georganiseerde activiteiten stopzetten”.

De provinciedomeinen blijven open voor recreatie. Bezoekers moeten zich uiteraard houden aan de maatregelen, zoals geen samenscholingen, ontspannen in de eigen bubbel en afstand houden.


Overzicht van de geannuleerde activiteiten:

• In de Halve Maan in Diest werden alle natuuractiviteiten, de Halloweenwandeling van 30/10 en het bezoek aan de windmolen geannuleerd.

• In Het Vinne in Zoutleeuw werden de winteravonden en themawandeling geannuleerd. De tentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ wordt uitgesteld.

• In het domein van Huizingen worden de herfstwandelingen en de activiteiten met de huifkar van 4/11 en de hoefsmid van 18/11 geannuleerd.


Ook een aantal provinciale toeristische activiteiten worden stopgezet. Dat geldt voor de populaire Wandelzondagen en de activiteiten van Mysterieuze Bossen.
De belevingscentra ’14-’18 in Tildonk en het Sven Nys Cycling Center in Baal sluiten hun deuren. Het kamp van de Sven Nys Academy in de herfstvakantie gaat wel door. ​

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Agnetha Van Pee

Recreatie en provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be