Vlaams-Brabant viert de Europese feestdag

Op 9 mei is het de Europese feestdag. Daarom was er op dinsdag 7 mei een lichtprojectie van de Europese vlag op het Stadhuis van Leuven.

“Op Europadag vieren we het ontstaan van de Europese samenwerking. De datum markeert de verjaardag van de historische Schuman-verklaring. Daarin pleitte deze politicus voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa, die oorlog tussen de Europese naties ondenkbaar zou maken. Een bijzonder actuele gedachte, zeker in een jaar waarin er Europese verkiezingen zijn”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa.

De Europese vlag werd op 7 mei op het Stadhuis van Leuven geprojecteerd in het kader van de Europadag.
De Europese vlag werd op 7 mei op het Stadhuis van Leuven geprojecteerd in het kader van de Europadag.

Europa Direct Vlaams-Brabant, KU Leuven Fonds en involvEU organiseerden een activiteit naar aanleiding van deze feestdag. Om 20 uur werd de docufilm ‘Merkel’ getoond in CinemaZed en daarna gingen de aanwezigen samen naar het Stadhuis om de lichtprojectie te bewonderen en te klinken op Europa.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Vanessa Massaer

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be