Vlaams-Brabant Jobfair en arbeidsmarktcongres op 25 oktober

9.309 in te vullen jobs in Vlaams-Brabant

25 oktober organiseren Aviato (het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport), VDAB, de provincie Vlaams-Brabant en Actiris voor het eerst samen de Jobfair van Vlaams-Brabant en een arbeidsmarktcongres. Momenteel zijn er 9.309 openstaande jobs in Vlaams-Brabant waarvan 500 op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land. De Jobfair richt zich op werkzoekenden, studenten en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.


Jobfair 2022. Co-creatie met focus op Anders Rekruteren

Aviato, VDAB, de provincie Vlaams-Brabant en Actiris slaan de handen in mekaar om voor het eerst samen de Vlaams-Brabant Jobfair te organiseren. Werkzoekenden uit heel België kunnen op deze jobbeurs niet alleen kennis maken met de werkgevers op Brussels Airport, maar ook met bedrijven buiten de luchthaven.

“Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en momenteel 500 openstaande arbeidsplaatsen, vormt Brussels Airport een uniek ecosysteem. En een sterke katalysator voor de Belgische economie. Aviato helpt de luchthavenbedrijven om hun jobs zo vlot mogelijk in te vullen, ondanks de huidige 'war for talent'. Met gerichte acties, zoals deze jobbeurs, wil Aviato de unieke jobs en mogelijkheden op de luchthaven in de kijker zetten”, zegt Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Onder de slogan “Jobfair opent haar grenzen. Vlieg je mee?” zijn er ook andere Vlaams-Brabantse bedrijven met jobs aanwezig. De Jobfair focust op anders rekruteren en wil deze werkgevers sensibiliseren om inclusief te rekruteren.


Jobfair 2022. Ontdek jobs bij 60-tal bedrijven met zicht op het tarmac tussen 11 en 15 uur

De jobbeurs vindt plaats in de Skyhall op Brussels Airport. Het evenement zal gebruik maken van de beide verdiepingen van de Skyhall waar meer dan 60 bedrijven hun jobs voorstellen, waaronder Autogrill, Aviapartner, Eligio, Brussels Airport Company, Safran, Sabena Engineering, G4S Belgium, Securitas, Tiense Suiker, Colruyt Group, De Lijn, Kim's Chocolates en vele andere. Maatwerkbedrijven zijn ook van de partij.

“De jobbeurs biedt de bedrijven een uniek platform om in contact te komen met talent dat op zoek is naar opportuniteiten. Samen met VDAB stimuleren we Brusselse werkzoekenden om de brede waaier aan beschikbare jobs op Brussels Airport en in Vlaams-Brabant te komen ontdekken. Veel Brusselaars hebben niet de reflex om buiten Brussel te zoeken en veel werkgevers uit de rand zoeken ook niet automatisch in Brussel werkkrachten. Met dit soort initiatieven brengen we daar graag verandering in”, aldus Caroline Mancel, adjunct-directeur-generaal van Actiris.

Aansluitend arbeidsmarktcongres van 16 tot 21 uur: “Vlaams-Brabant werkt! Er hangt talent in de lucht. Durf het aan boord halen.”

De arbeidsmarkt staat in brand en de arbeidsmarktkrapte wordt steeds nijpender. De uitdaging voor werkgevers en actoren uit het middenveld is duidelijk: als we groei en welvaart willen blijven garanderen, moeten meer mensen aan de slag.

“Om aan een werkzaamheidsgraad van 80% te komen binnen Vlaams-Brabant, moeten we buiten de gebaande paden durven treden om werknemers te vinden. Alle talenten zijn nodig. Op het congres geven sprekers concrete oplossingen en tips over actuele arbeidsthema’s zoals het inschakelen van de sociale economie en veel meer om talent te vinden en binden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

“Ook taalcoaching Nederlands op de werkvloer en levenslang leren zijn thema’s waar wij als provincie op inzetten en die het congres aankaart.”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

Op het programma: een keynote van Geert Janssens, twee sofagesprekken met experts en praktijkvoorbeelden, en een netwerkmoment met infostandenmarkt. Een event om met stip aan te duiden in de agenda’s.


Samen sterk voor werk ​

Door het organiseren van een jobmarkt en een arbeidsmarktcongres slaan de initiatiefnemers twee vliegen in één klap.

“De krapte op de arbeidsmarkt biedt meer dan ooit kansen voor een brede diversiteit aan profielen. Daarover willen we in dialoog gaan met werkgevers. Er zijn heel wat oplossingen om de brug te slaan tussen vraag en aanbod. Gemakkelijk is het niet, maar wie er voor open staat zal na de jobfair én het congres heel wat nieuwe mogelijkheden zien. Onze consulenten, bemiddelaars en onze partners in de netwerkorganisatie die Aviato is, staan paraat om daarbij te ondersteunen. Samen sterk voor werk!" aldus Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant.


Praktische informatie


Meer info:

over de Jobfair
over het Arbeidsmarktcongres Vlaams-Brabant werkt!

Volgende sponsors steunen dit initiatief:

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Cindy Raffo

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Nathalie De Houwer

Communication Partner, Viato

Johan Viaene

Provinciaal directeur Vlaams-Brabant, VDAB

Jan Gatz

Woordvoerder, Actiris

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

  •  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be