Vlaams-Brabant investeert: 411.397,31 euro voor nieuwe fietspaden in Boutersem

De provincie Vlaams-Brabant heeft 411.397,31 euro uitbetaald voor de aanleg van de nieuwe fietsinfrastructuur langs de Koutemstraat en Torenhofstraat.

Tussen Vertrijk en Willebringen

Het project omvat nieuwe fietspaden langs de Koutemstraat en Torenhofstraat in Boutersem tussen Vertrijk en Willebringen. De infrastructuur is aangepakt tussen de kruising met de Koutemstraat in Vertrijk en het begin van de dorpskom te Willebringen. De lengte van dit traject bedraagt meer dan 1340 meter. De fietspaden zijn voorzien in grijze betonverharding met een dikte van 20 cm met daaronder een fundering.

Omwille van het meervoudig karakter van het traject is de infrastructuur aangelegd in meerdere segmenten. In de vier verschillende segmenten werd geopteerd voor fietssuggestiestroken met een breedte van 1,75m of vrijliggende fietspaden van 1,75m. Afhankelijk van wat de omgeving toelaat voor de infrastructuur.

Fietssuggestiestrook
Fietssuggestiestrook

 

Investeren in fietsen

"Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken. Daarbovenop is het gezond en goed voor het milieu", zegt gedeputeerde Tom Dehaene. "We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders op de fiets en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt."

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be