Vlaams-Brabant haalt zilveren boslabel

6,02 ha nieuw bos sinds 2018

De provincie Vlaams-Brabant heeft het zilveren boslabel behaald. Dit label ontvangt ze omdat er op haar grondgebied de voorbije legislatuur 6,02 ha nieuw bos werd aangeplant.


“Dankzij de recente aanplant van bomen in het gebied Langaard in Nieuwrode hebben we, in samenwerking met de Bosgroep Vlaams-Brabant, de voorwaarden voor het zilveren boslabel, 5 ha nieuw bos op eigen grond, gehaald”, zegt een fiere Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. “Momenteel zitten we aan 6,02 ha nieuw bos”.

Gedeputeerde Bart Nevens neemt het zilveren boslabel in ontvangst (copyright Greet Pauwels van VLM).
Gedeputeerde Bart Nevens neemt het zilveren boslabel in ontvangst (copyright Greet Pauwels van VLM).

Vlaanderen heeft een bosuitbreidingsplan dat de ambitie heeft om tegen 2024 4.000 ha nieuw bos aan te planten. Om deze doelstelling te halen, werd een Bosalliantie opgericht. Deze Bosalliantie bestaat uit Vlaamse instellingen, zoals Departement Omgeving, Agentschap natuur en Bos (ANB), Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en VLM, de Vlaamse provincies en gemeenten, en organisaties zoals Bos+, Natuurpunt, de Bosgroepen, Landelijk Vlaanderen en de regionale landschappen.

De Bosalliantie stimuleert de aanplant met drie soorten boslabels: brons, zilver en goud.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Mieke Decoster

Bosgroep Vlaams-Brabant vzw

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be