Vinne Markt start op 26 april

Korte Keten Markt in Het Vinne

Op vrijdag 26 april start op de binnenkoer van de Vinnehoeve in Zoutleeuw de Vinnemarkt. De Vinnemarkt is een Korte Keten Markt waar men producten van lokale landbouwers kan vinden. Ook in mei, juni, augustus en september is er een Vinnemarkt.

“Eénmaal in de maand, op vrijdagnamiddag is de binnenkoer, van de Vinnehoeve in ons domein een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Men kan er kennis maken met lokale producten. Het Vinne zorgt voor randanimatie, zoals muziek van een plaatselijk talent, of een huifkartocht met boerenpaarden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

De Vinnemarkt start op vrijdag 26 april van 15 tot 19 uur. Ook op 24 mei, 28 juni, 30 augustus en 27 september is er een Vinnemarkt in Zoutleeuw.

Tijdens de markt kan men kennis maken met een kwaliteitsaanbod van vlees, brood, taart, kaas, fruit en groenten en wijn van lokale producenten.

“De Vinnemarkt krijgt steun van de provincie omdat we initiatieven die de afstand tussen teler en consument verkleinen, de zogenaamde korte keten, een warm hart toedragen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
 

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor land- en tuinbouw, Provincie Vlaams Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be