Vind je verloren of gestolen fiets makkelijker terug

Website ‘gevonden fietsen’ vernieuwd

 

De provincies hebben de website ‘gevonden fietsen’ vernieuwd. Daarop plaatsen ze de tienduizenden achtergelaten fietsen, die de politiediensten en gemeenten jaarlijks terug vinden. Op die manier kunnen eigenaars hun verloren of gestolen fiets mogelijks opsporen.

 

Samen met de andere Vlaamse provincies biedt de federale dienst van de gouverneur en de dienst Mobiliteit van de provincie Vlaams-Brabant een oplossing aan om het beheer van verloren of gestolen fietsen te vergemakkelijken voor de politie- en gemeentelijke diensten. Ze werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform ontwikkeld heeft.

Alle fietsen die onbeheerd worden teruggevonden, worden op ​ www.gevondenfietsen.be geplaatst met een foto en hun belangrijkste kenmerken. Een eigenaar van een verloren of gestolen fiets krijgt, na inbreng van type, merk en kleur van de fiets, een overzicht van alle fietsen die aan deze beschrijving voldoen.

“Met deze website bieden we gemeenten en politiezones een oplossing om het beheer van gevonden en gestolen fietsen te vereenvoudigen. ​ Ook de burger zal via deze website meer kans hebben om zijn gestolen fiets terug te vinden”, zegt provinciegouverneur Jan Spooren.

“We willen zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders op de fiets”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Daarom investeren we in veilige fietspaden en fietsenstallingen. Maar ook een gebruiksvriendelijk platform waarop verloren of gestolen fietsen makkelijk kunnen worden teruggevonden, draagt daartoe bij”.

Meer info: www.gevondenfietsen.be

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Saskia Sterckx

Dienst maatschappelijke veiligheid, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be