Vier weekends boordevol Hagelandse wijn dankzij Sprankelend Hageland

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Leuven ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 20 augustus tot en met 11 september, kunnen bezoekers via fiets-, loop- en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken. ​

Aan het einde van de zomer is het tijd om te oogsten. En dat vieren ze in het Hageland maar al te graag. ​
Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ nodigen de wijnbouwers het publiek uit voor rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten en andere wijnbelevingsactiviteiten. Zo kunnen deelnemers de nieuwe wijnbelevingsroute, die de wijndomeinen in Tielt-Winge en Bekkevoort en de Vlooybergtoren combineert, ontdekken.

Tijdens Sprankelend Hageland kan je Hagelandse wijndomeinen ontdekken
Tijdens Sprankelend Hageland kan je Hagelandse wijndomeinen ontdekken

Het programma:

  • 20 en 21 augustus in Tielt-Winge, Holsbeek en Rotselaar: ​
    Wijndomein Graevenberger (Holsbeek), Wijndomeinen Hagelander, Houwaartse wijngaard, Ten Gaerde, Eeckhout, Eiken vat, Patrick Nijs Steenkuyl op de Houwaartse berg in Tielt-Winge, de Lange Eyken (Tielt-Winge), Haksberg (Tielt-Winge) en Steenen muur (Rotselaar)
  • Zaterdag 27 augustus: Wezemaalse wijnfeesten (Rotselaar) en opendeur in domein Chartreuzenberg (Holsbeek)
  • Zondag 28 augustus: Wine walk & run (Wijnkasteel Vandeurzen in Lubbeek en domein Chartreuzenberg in Holsbeek), opendeur in domein Chartreuzenberg (Holsbeek), Graevenberger (Holsbeek), Steenen Muur (Rotselaar), wijndomein Coberger (Scherpenheuvel) en Haksberg (Tielt-Winge)
  • 4 en 5 september: wijndomein Kluisberg (Bekkevoort), Petrushoeve (Bekkevoort), Chartreuzenberg (Holsbeek), Liemau (Tielt-Winge), Danouise (Tielt-Winge), Steenen muur (Rotselaar) en Haksberg (Tielt-Winge enkel op zondag)
  • 11 en 12 september in Tienen en Lubbeek: Wijnkasteel Vandeurzen (Lubbeek), Steenen muur (Rotselaar) en Haksberg (Tielt-Winge enkel op zondag) en Houwaartse wijnloop

 

“Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming voor een kort verblijf”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ kan men fietsen, lopen en wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Of wijn proeven. Of deelnemen aan een rondleiding op een wijndomein. Activiteiten te over. De aromakaart helpt de deelnemer op weg. Men ontdekt er de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en komt in één oogopslag te weten op welke wandel- en/of fietsroute ze gelegen zijn”.

De nieuwe Hagelandse wijn-campagne werd gelanceerd vanop de Wijnbank in Houwaart
De nieuwe Hagelandse wijn-campagne werd gelanceerd vanop de Wijnbank in Houwaart

Er werd, samen met Straffe Streek, een ‘Sprankelende Proefdoos’ ontwikkeld. ​
In die doos zitten Hagelandse wijnen met bijpassende streekproducten en de aromakaart. De doos is verkrijgbaar bij de Straffe Streekhoekjes. Op die manier kunnen bezoekers thuis ook nog nagenieten van een heerlijk Hagelandse wijn.


Meer info:
www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn en www.straffestreek.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be