Vier weekends boordevol Hagelandse wijn

Sprankelend Hageland

 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Aarschot en Leuven ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 19 augustus tot en met 10 september, kunnen bezoekers via fiets-, loop en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken.


Aan het einde van de zomer is het tijd om te oogsten. En dat vieren ze in het Hageland maar al te graag. Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ nodigen de wijnbouwers het publiek uit voor rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten en andere wijnbelevingsactiviteiten.

Het Hageland is de ideale wijnbestemming.
Het Hageland is de ideale wijnbestemming.

“Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming voor een kort verblijf”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ kan men fietsen, lopen en wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Of wijn proeven. Of deelnemen aan een rondleiding op een wijndomein. Activiteiten te over dus. De aromakaart helpt de deelnemer op weg. Men ontdekt er de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en komt in één oogopslag te weten op welke wandel- en/of fietsroute ze gelegen zijn”.

Op 10 augustus werd de campagne Sprankelend Hageland gelanceerd in het wijndomein Kluisberg in Bekkevoort.
Op 10 augustus werd de campagne Sprankelend Hageland gelanceerd in het wijndomein Kluisberg in Bekkevoort.

Programma: www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be