Verslim, verduurzaam, verbeter met Smart Hub Connects op 15 juni

Duurzaamheid, artificiële intelligentie en internationaal ondernemen zijn hete hangijzers bij ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Daarom organiseert Smart Hub Vlaams-Brabant, het innovatieplatform van de provincie, het event ‘Smart Hub Connects’ op 15 juni in het Provinciehuis in Leuven. Innovatoren krijgen er de meest recente informatie en inspiratie en kunnen er ervaringen met elkaar uitwisselen.


Om 16 uur trapt Stefaan Vandist, merkstrateeg en toekomstverkenner, het programma af. Tijdens zijn presentatie focust hij op de transformatieve kracht van duurzaamheid in onze economie en in de samenleving. Hij geeft een praktische leidraad hoe organisaties hun duurzaamheidsprojecten concreet kunnen vertalen in zichtbare en tastbare experimenten, die leiden tot impactvolle innovatieprocessen. ​
Geertrui Mieke De Ketelaere, assistant professor bij de Vlerick Business School, is een experte op vlak van generatieve artificiële intelligentie. Want is generatieve AI nu een hype, een hoop of een gevaar voor ons? Zij brengt opheldering over dit beladen onderwerp. ​
Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie, geeft daarna duiding hoe innovatoren aanspraak kunnen maken op een innovatiesubsidie van de provincie. ​
Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Goedele Wachters, VRT-journaalanker. ​

Daarna kunnen ondernemers en innovatoren praktische kennis bij elkaar gaan sprokkelen. ​
Zo krijgen deelnemers de keuze uit zes inspiratiesessies die diverse thema’s behandelen. Hoe pakken bedrijven in een researchpark hun energie-uitdagingen aan? Kan AI helpen bij het voorspellen van ziektes? Hoe zal de luchtvrachtindustrie omgevormd worden tot een digitale, innovatieve en efficiënte sector?

Tenslotte is er tijd om te mixen en matchen tijdens een netwerkreceptie met walking dinner. Een gelegenheid voor de innovatieve ondernemers en experten van kennisinstellingen en overheid om met elkaar in contact te treden en plannen te smeden voor de toekomst.


Ook de pers is welkom
. Inschrijven kan via www.smarthubvlaamsbrabant.be/connects

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Cindy Raffo

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be