Vernieuwd wandelaanbod tussen Kleine en Grote Gete

Toerisme Vlaams-Brabant heeft, samen met Regionaal Landschap Zuid-Hageland, het volledig wandelaanbod in de Getevallei opnieuw in kaart gebracht en verbeterd. 128 km bewegwijzerde wandelpaden, opgenomen in 16 lussen, worden door GR-paden of niet-bewegwijzerde verbindingen aaneen gesloten, goed voor 250 km wandelplezier.

In het zuiden van het Hageland vormt de rivier de Gete de grens met Haspengouw. De Grote en Kleine Gete delen hun vallei tot ze in Budingen, bij Zoutleeuw, samenvloeien tot de Gete. Een streek met een rijke geschiedenis, met sporen van kastelen en verdedigingsburchten als stille getuigen van de grensfunctie die de Gete eeuwenlang vervulde.

In dit zuidelijkste puntje van het Hageland, op het grondgebied van de stadjes Hoegaarden, Tienen en Landen, brachten Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland het volledig wandelaanbod in het gebied opnieuw in kaart.

Regionaal Landschap Zuid-Hageland screende de bestaande wandelingen, inventariseerde verbindingen tussen de wandelingen en zocht naar mogelijke opportuniteiten voor nieuwe wandeltrajecten.
Toerisme Vlaams-Brabant maakte een nieuwe kaart met 128 km bewegwijzerde lussen, die door GR-paden en niet-bewegwijzerde wandelverbindingen worden aaneen gesloten, goed voor 250 km wandelplezier.
Deze kaart vervangt de vroegere wandelgids ‘Hagelandse Haspengouw’.

Om de streek optimaal al wandelend te verkennen richtte Regionaal Landschap Zuid-Hageland 3 startplaatsen in voorzien van een overzichtsbord en info over de regio. Daarnaast worden een aantal rustpunten langs de trajecten ingegroend en voorzien van banken.
In het noorden sluit dit wandelgebied aan op het wandelnetwerk Getevallei.

‘Met dit project versterken we het recreatief aanbod en de streekidentiteit van deze prachtige vallei’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

De wandelkaart is te koop aan 6 euro in de toeristische diensten, de boekhandels en via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties
 

Het initiatief werd als plattelandsproject door Regionaal Landschap Zuid-Hageland ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland en ontving hiervoor 30.000 euro subsidies.

Daarnaast investeerde Toerisme Vlaams-Brabant nog eens extra 11.000 euro, als cofinanciering van het project, voor de uitgave van de kaart en het aanpassen van de bewegwijzering en de infoborden op het terrein.

 

GG_wandelnetwerk-Tussen Grote en kleine Gete_4-talen_2018.pdf

PDF - 6.6 Mb

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Petra Moons

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Pierre-Bernard Van Acker

Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant

Kristien Justaert

Coördinator, Regionaal Landschap Zuid-Hageland

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be