Verken je toekomst vanuit je klasbubbel

Doe-beurs gaat digitaal

Door de coronacrisis kan de doe-beurs dit schooljaar niet fysiek plaatsvinden. Omdat de toekomst van de leerlingen te belangrijk is, organiseert de provincie Vlaams-Brabant, samen met het Beroepenhuis, een digitale versie. Klassen van meer dan 108 scholen kunnen in hun bubbel deelnemen aan digitale workshops.

 

De week voor de krokusvakantie is traditioneel de week van de doe-beurs in de Brabanthal in Leuven. Duizenden leerlingen uit 5de en 6de leerjaar of het eerste jaar van het middelbaar gaan dan op zoek naar hun toekomst. Maar dit jaar is de Brabanthal een vaccinatiecentrum en beletten de coronamaatregelen grote, fysieke bijeenkomsten.

Omdat de provincie Vlaams-Brabant het belangrijk vindt dat kinderen kunnen blijven plannen maken voor hun toekomst, heeft ze een digitaal alternatief uitgewerkt. Zo kunnen leerlingen vanuit hun klasbubbel deelnemen aan digitale workshops en uittesten waar hun kwaliteiten liggen.

De meer dan 108 ingeschreven scholen krijgen toegang tot 4 verschillende ‘workshops’ die ze digitaal, maar ook fysiek in de klas kunnen uitvoeren. De “digitale beurs” bestaat uit vier onderdelen waarmee de leerlingen aan de slag gaan. ​
Er is ook een inleidende les en een naverwerking. Elke ingeschreven school ontvangt vooraf gratis één speldoos “Talent Verkend!”.
Leerkrachten kunnen de digitale doe-beurs inplannen tussen 15 en 26 maart.

 

P.S.: Wie graag het digitale doe-beursplatform wil bekijken, kan hiervoor contact opnemen met Titia Melkebeke (dienst onderwijs) via 0474 94 24 85.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Br&abant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be