Vergadercentrum Provinciehuis Leuven breidt uit en moderniseert

Extra zalen vlakbij het station van Leuven


De provincie Vlaams-Brabant heeft haar vergadercentrum in het Provinciehuis uitgebreid. De voormalige bibliotheek en enkele bureaus op de eerste verdieping werden omgebouwd tot hedendaagse congres- en vergaderzalen met moderne technische faciliteiten. Een nieuwe trap in de inkomhal verbindt het bestaande gelijkvloerse vergadercentrum met deze nieuwe infrastructuur. Hiermee is het vergadercentrum helemaal klaar voor de ontvangst van nieuwe congressen en evenementen in alle comfort en staat een nog groter deel van het Provinciehuis ten dienste van de burger. Extra troef van het provinciehuis als vergadercentrum is de gunstige ligging vlakbij het trein- en busstation van Leuven.

 

De invoering van het hybride werken en de verdere digitalisering maakten ruimten vrij in het Provinciehuis. Tegelijk krijgt het provinciehuis veel aanvragen voor vergaderingen en congressen.

“De vrijgekomen bibliotheekruimte werd, samen met de lokalen van de tekenkamer, verbouwd tot een hedendaagse polyvalente ruimte, vergaderzalen en leslokalen. Allen uitgerust met de nieuwste technologieën en de nodige sanitaire voorzieningen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen en facilitair beheer. “We plaatsten ook een nieuwe trap in de inkomhal die de bestaande vergaderinfrastructuur op het gelijkvloers verbindt met de nieuwe ruimte op de eerste verdieping. Op die manier is de nieuwe infrastructuur vrij toegankelijk voor het publiek.”

Een nieuwe trap verbindt het bestaande vergadercentrum op het gelijkvloers met de nieuwe zalen op de eerste verdieping.
Een nieuwe trap verbindt het bestaande vergadercentrum op het gelijkvloers met de nieuwe zalen op de eerste verdieping.

Polyvalente ruimte

De polyvalente ruimte kan flexibel ingezet worden, gaande van lessen met groepswerk, beperkte lezingen, evenementen of recepties. Het is bijvoorbeeld een ideale locatie om (internationale) delegaties te ontvangen. De videowand springt in het oog. Naast presentaties, kunnen hier bijvoorbeeld sfeerbeelden getoond worden. ​
De mogelijkheid om tot 3 bronnen tegelijk te projecteren maken de ruimte geschikt voor het crisisteam ingeval het provinciale rampenplan in werking treedt.

De nieuwe vergaderzalen zijn uitgerust met de nieuwste technologie.
De nieuwe vergaderzalen zijn uitgerust met de nieuwste technologie.

Vergaderzalen

Achter de liftkoker zitten twee vergaderzalen. Ze hebben een gelijkaardige inrichting: er is ruimte voor een centraal opgestelde vergadertafel met plaats voor 16 personen. In een kast zitten voorzieningen voor het televergaderen.

Wachtruimte

Bij de vergaderzaal hoort een ​ wachtruimte zodat de provinciale omgevingsvergunningscommissie en de hoorzittingen van de omgevingsberoepen in de nieuwe lokalen kunnen plaatsvinden.

Leslokalen

De voormalige tekenkamer werd opgedeeld in 2 leslokalen waarvan de inrichting in de lijn ligt van de rest van de kantoorruimtes.

Sanitair

Er zijn in de nieuwe vergaderzone 4 genderneutrale toiletten voorzien.

De bouwkundige werken hebben 548.100 euro gekost.


“Hiermee is het vergadercentrum helemaal klaar voor de ontvangst van nieuwe congressen en evenementen in alle comfort en staat een nog groter deel van het Provinciehuis ten dienste van de burger. Extra troef van het provinciehuis als vergadercentrum is de gunstige ligging vlakbij het trein- en busstation van Leuven”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.


Meer info
: www.vlaamsbrabant.be/vergadercentrum

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Kristof Polfliet

Diensthoofd Facilitair Beheer, Provincie Vlaams-Brabant

Kristien Verwimp

Architect bij dienst gebouwen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be