Veiliger naar school in Leefdaal en Wakkerzeel

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van zo’n 50.000 euro aan de gemeente Bertem voor de aanleg van een brugje over de Voer om een veiligere doorsteek voor fietsers en voetgangers naar de gemeentelijke Basisschool Leefdaal te creëren. De gemeente Haacht krijgt ook 50.000 euro om de omgeving van de VBS Wakkerzeel verkeersveiliger te maken.

Fiets-en voetgangersbrug naar GBS Leefdaal

De gemeente Bertem plaatste een nieuw fiets- en voetgangersbrugje over de Voer. De brug is onderdeel van een nieuwe veilige doorsteek naar de Gemeentelijke Basisschool in Leefdaal. Door de brug en een nieuw pad is er een aansluiting van het voerwegje naar de parking naast de school.
Op de Mezenstraat wordt een veilige oversteekplaats voorzien aan het voerwegje. Deze ingreep is onderdeel van de geplande heraanleg van de Dorpstraat in Leefdaal tussen de Boskee en de Blankaart.
Het brugje en toegangsweg worden nu aangelegd zodat deze alternatieve schoolroute kan gebruikt worden tijdens de werken.
De provincie Vlaams-Brabant geeft hiervoor een financiële steun van 48.693,85 euro.
 

Veiligere schoolomgeving in Wakkerzeel

De gemeente Haacht pakt de omgeving van Vrije Basisschool De Kassei in Wakkerzeel aan.
Na eerdere ingrepen aan de kleuterschool, wordt nu ook de toegang naar de lagere school verkeersveiliger gemaakt.
In de Kelfsstraat wordt een comfortabel voetpad aangelegd en een verhoogd zebrapad naar de schoolpoort. Er worden ook oplichtende verkeersborden geplaatst zodat de Kelfsstraat bij het begin en einde van de school een verkeersvrije schoolstraat wordt.
De groendienst snoeide de hagen op de trage wegen in de schoolomgevingen. Kinderen die per fiets of te voet komen kunnen zo een deel van de drukkere Pastoriestraat vermijden.
De provincie Vlaams-Brabant geeft hiervoor een financiële steun van 50.000 euro.


Duurzaam woon-schoolverkeer

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. We gaan eerst na wat de knelpunten zijn op de schoolroutes en proberen, samen met de gemeenten,  de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. Zo komen we uiteindelijk tot een veiliger en duurzamer woon-schoolverkeer”.
 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Fagard

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be