Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen is nieuwe Korte Keten Kop

Het familiebedrijf Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen is de winnaar van de Korte Keten Kop-verkiezing 2022. Het merendeel van de bijna 1.500 stemmers koos voor de familie als uithangbord van de Korte Keten. Het bedrijf staat voor vers grondwitloof, verse aardbeien, wortelen, boontjes en bloemkolen.


“De verkiezing van de Korte Keten Kop vond dit jaar voor de vierde keer plaats”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Met de verkiezing willen we laten zien dat Korte Keten in onze provincie leeft. Overal wonen fantastische streek- en hoeveproducenten die het ontdekken waard zijn. Dankzij de verkiezing zetten we er elk jaar een aantal in de kijker.”

Naast Groenten en Fruit Vandersmissen-Crispel behoorden Eric’s Gamba’s uit Ternat, Herne Rabarber’t uit Herne, Petrushoeve uit Molenbeek-Wersbeek en ’t Plukgeluk uit Leuven tot de vijf laureaten.

Korte Keten Kop-verkiezing 2022

Aantal stemmen

 

1

’t Plukgeluk uit Leuven

228

2

Eric’s Gamba’s uit Ternat

336

3

Herne Rabarber’t uit Herne

131

4

Petrushoeve uit Molenbeek-Wersbeek (Bekkevoort)

145

5

Groenten en Fruit Vandersmissen – Crispel uit Pepingen

618

 

Totaal aantal stemmen

1458

De 5 laureaten van de Korte Keten Kop-verkiezing 2022
De 5 laureaten van de Korte Keten Kop-verkiezing 2022

“We zijn enorm fier dat we verkozen werden tot korte keten kop 2022”, horen we bij de familie Vandersmissen-Crispel. “Het geeft een fantastisch gevoel om te weten dat zoveel mensen achter ons (familie)verhaal staan en ons steunen. Met deze titel hebben we nog meer goesting en energie gekregen om verder te doen met wat we vandaag al doen: met veel liefde en passie groenten telen om onze klanten de allerbeste kwaliteit te geven.”

Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen is de nieuwe Korte Keten Kop 2022
Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit uit Pepingen is de nieuwe Korte Keten Kop 2022

Heel de familie 'korte ketent'

Rudi Vandersmissen en Louisa Crispel stampten zo’n 35 jaar geleden het familiebedrijf uit de grond. Ondertussen stapten zonen Steven en Matthias mee in de zaak.

“Onze grote troef is mond-aan-mondreclame”, zegt Louisa. “We zijn altijd eerlijk. Als de kwaliteit van de bloemkolen niet honderd procent is, zeggen we dat ook. Je kan één keer iets miskopen, misschien twee keer maar nooit drie keer. Dat is onze gouden raad. We verkopen nooit iets waar we zelf niet mee willen thuiskomen.”

Zoon Steven focust zich op de teelt van hun hoofdproduct vollegrondwitloof. ​
“Daar zijn we echt superfier op”, klinkt het. “Het hele proces doen we zelf: van het zaaien van het zaadje op het veld tot het oogsten van de krop.”

Zijn broer Matthias richt zich vooral op de markten. Wekelijks staat de familie op vijf markten. ​
“In al die jaren hebben we nooit een afspraak gemist”, weet hij. “Slecht weer of niet: we trekken er naartoe.”

Onder corona startte de familie met een hoevewinkel. ​
“Dat werd een instant succes”, zegt Rudi. “Al hadden we aanvankelijk wel onze twijfels want we liggen nogal afgelegen.”

De familie startte ook met brunchen in het veld waarbij de titel letterlijk mag genomen worden. Op zondag 25 september vindt de volgende editie plaats.

Meer info: Vandersmissen-Crispel Groenten & Fruit - Fruit&Me (fruitandme.be)

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be