Uitstel installatie provincieraad Vlaams-Brabant door Raad van Verkiezingsbetwistingen

De installatie en de eedaflegging van de nieuwe raad en deputatie van de provincie Vlaams-Brabant is uitgesteld van maandag 3 december om 10 uur naar 15 uur. Door omstandigheden bij de Raad van Verkiezingsbetwistingen is de rechtsgeldigheid van de verkiezingsuitslag momenteel niet gegarandeerd.

‘We ontvingen tot op heden geen geldigheidsverklaring van de verkiezingsuitslag van de Raad van Verkiezingsbetwistingen’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Zonder hun proces verbaal kunnen de nieuwe raadsleden en gedeputeerden niet formeel aangesteld worden. Dit document is ons beloofd tegen vandaag. Vandaar dat we verplicht zijn om de installatie uit te stellen tot maandag namiddag’.

De Raad van Verkiezingsbetwistingen is een Vlaamse instelling, onder bevoegdheid van het Vlaamse ministerie van Binnenlands Bestuur, dat de bezwaren behandelt die tegen een lokale verkiezing worden ingebracht en die de juistheid ervan nagaat. 

Monique Swinnen

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Chris Taes

Voorzitter, Provincieraad Vlaams-Brabant

Gino Debroux

Griffiedienst, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be