Twee Vlaams-Brabantse fotografen scoren in Champions League voor fotografie

Fotografen Steven Massart uit Tienen en Jos Verhoogen uit Kortenberg behaalden de titel van Master Qualified European Photographer. Dit is een uitzonderlijke prestatie, slechts weggelegd voor de top van de fotografie. Gisteren ontvingen ze het kwaliteitslabel uit handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte en openden ze een tentoonstelling over hun werk in het Provinciehuis van Leuven.

Steven Massart uit Tienen, met een reeks architectuurfoto’s, en Jos Verhoogen uit Kortenberg, met een geboortereportage (bevalling aangevuld met familieportret), behaalden onlangs het Master Qualified European Qualification, een kwaliteitslabel van de  Federation of European Photographers.

De Federation of European Photographers is een organisatie die de kwaliteit van de vakfotografie bevordert en de gemeenschappelijke belangen in het snel evoluerende fotografie-landschap behartigt. Hun kwaliteitslabel Master Qualified European Photographer (MQEP) laat hun leden toe om hun meerwaarde aan de wereld te tonen. Men kan dit label vergelijken met de Champions League in het voetbal.
Er zijn slechts 52 Europese fotografen, waaronder 6 Belgen, die het kwaliteitslabel MQEP hebben.

De jury was zeer lovend voor Steven Massart en Jos Verhoogen:
‘De fotoreeks van Steven Massart is meer dan een reeks architectuurfoto’s, het gaat veel verder dan architectuur alleen, er wordt een dimensie aan toegevoegd. De beelden geven op een subtiele manier een sterke suggestie van ruimte zonder dat er veel ruimte wordt getoond. Het is een spel van ruimte, ruimtelijkheid en realiteit’.
‘Jos Verhoogen bewijst dat het dankzij bijzonder creatief omgaan met licht en omstandigheden het mogelijk is om uit 1 reportage een boeiende afwisselende reeks te fotograferen. Scherpe waarneming, in wisselende omstandigheden perfecte opnamen met veel respect voor de gefotografeerden. Zwart-wit prints van een hoog niveau’.

Tot en met 1 maart 2018 kan men de gratis tentoonstelling van hun werk bezichtigen tijdens de werkdagen van 8.30 tot 17 uur in de Cobbaerthoek van het Provinciehuis, Provincieplien 1 in Leuven.

 

Jos Verhoogen

Fotograaf

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be