Trekpaardveulen op komst in Provinciedomein Huizingen

Publiek mag naam kiezen

Jarca, het Brabantse trekpaard van het provinciedomein Huizingen, is hoogzwanger. Spoedig vertrekt ze naar een gespecialiseerd moederhuis voor de bevalling. Iedereen mag meestemmen op de naam van het veulen.

'We hebben heugelijk nieuws’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Ons Brabants trekpaard Jarca staat op het punt om naar het moederhuis te vertrekken voor de bevalling. We hopen op een voorspoedige geboorte want de bevalling van een trekpaard is niet zonder risico’s’. 

Publiek kan naam veulen kiezen

Het geslacht van het veulen is een verrassing. Maar de naam kan gekozen worden door het publiek. Via de website, Facebook  en aan de ingang van het domein kan er tot en met 29 maart gestemd worden op de leukste naam. De naam met de meeste stemmen zal winnen. Men kan kiezen uit een mannelijk en vrouwelijke namenlijst. De voornamen waaruit gekozen kan worden zijn: Lena, Dora, Rosa voor een merrie en Karlo, Leo, Darko voor een hengst.
 

Veulenborrel op 9 mei

De eerste weken na de bevalling is er absolute rust voor Jarca en haar veulen. Vanaf 9 mei kan het publiek de paarden komen bekijken.
‘We organiseren op 9 mei een veulenborrel waarop we doopsuiker schenken aan de bezoekers van ons domein. Ook wordt de winnende naam van het veulen, de Peter en de Meter bekend gemaakt’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo.

Om de geboorte te vieren organiseert de provincie Vlaams-Brabant op 11 april, tijdens de Week van de Provinciedomeinen, een knutselwedstrijd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Drie kinderen met het mooiste knutselstukje mogen elk 5 vriendjes uitnodigen om op een woensdag  mee de dieren in het domein  te verzorgen. 

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be