Trekpaarden trekken door Kampenhout

Provincie ondersteunt Brabants trekpaard

Op 24 mei organiseerde de Brabantse trekpaardenvereniging ‘Den Brabander’ uit Nederokkerzeel een dagtocht door Kampenhout met 9 koetsen en 5 bereden Brabantse trekpaarden.

De provincie Vlaams-Brabant is de streekmotor voor het behoud en de herwaardering van het Brabants trekpaard. Ze wil dit ras een nieuwe toekomst geven.

“Hiervoor maken we werk van een stevig draagvlak bij het grote publiek”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme en plattelandsontwikkeling. “Met een activiteitenpremie moedigen we de organisatie van activiteiten, zoals deze dagtocht, met Brabantse trekpaarden aan. Op deze manier kan het brede publiek in contact komen met onze Brabantse trots".

Gedeputeerde Gunther Coppens reed mee met de trekpaarden-dagtocht in Kampenhout
Gedeputeerde Gunther Coppens reed mee met de trekpaarden-dagtocht in Kampenhout

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Hans Croon

Cel evenementen - Brabants trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be