Trekpaarden beleven

Openstoeterijdag in Dilbeek op 21 mei

Trekpaardfokkerij ’t Bruggeveld uit Sint-Ulriks-Kapelle zet, in samenwerking met provincie Vlaams-Brabant, op zondag 21 mei van 11 tot 17 uur zijn staldeuren open. Ter promotie van het Brabants trekpaard worden er demonstraties en kinderanimatie georganiseerd. ​

Liefhebbers van het Brabants trekpaard kunnen er genieten van demonstraties boomslepen, hoefbeslag, paardenjacuzzi. Men krijgt er uitleg over het toiletteren van een trekpaard voor een jaarmarkt. In de namiddag zijn er korte tochten met een huifkar. Verder is er kinderanimatie, zoals een vliegend tapijt, de ontleenkoffers voor het lager onderwijs en ritjes op de rug van een trekpaard.

“Met dit evenement slaan we een vernieuwende weg in”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “De bezoekers kunnen er onze Brabantse trots beleven. Samen met ondernemingsgezinde fokkers gaan we de komende jaren een nieuw belevingsaanbod met het trekpaard uitwerken”.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Pieter Berden

Projecten Brabants Trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be