Toyota Zaventem gaat hemelwater van testcircuit hergebruiken

Dankzij een vergunning van provincie Vlaams-Brabant kan Toyota Motor Europe nu hemelwater opvangen in haar onderzoekscentrum in Zaventem.

Het bedrijf wil het water op de site van haar testcircuit beter organiseren. Vanaf nu zal Toyota haar hemelwater gebruiken, in plaats van drinkwater, voor enkele toepassingen. Het afvalwater en hemelwater zullen van elkaar gescheiden worden. Het regenwater vangen ze op in aparte putten, het afvalwater lozen ze via één centraal punt.

‘We ondersteunen de maatregelen van Toyota om hemelwater op te vangen en te herbruiken,’ zegt Tie Roefs, gedeputeerde van milieu en duurzaamheid. ‘De grondwatertafel verdroogt en drinkwater wordt schaarser. Daarom zijn beslissingen als deze extra belangrijk.’

Contacteer ons
Tie Roefs Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Emmy Verschueren Dienst vergunningen, Provincie Vlaams Brabant
Tie Roefs Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant
Emmy Verschueren Dienst vergunningen, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven