Tour de France smaakt nog beter in Vlaams-Brabant

De Ronde van Frankrijk doorkruist zaterdag de brede rand rond Brussel. De gemeenten Galmaarden, Herne, Lennik, Roosdaal en Overijse, samen met het provinciebestuur Vlaams-Brabant, maken van deze doortocht een extra smaakvolle beleving.

Zaterdag 6 juli trekt de Tourkaravaan door een stukje van onze provincie. Op initiatief van de provincie Vlaams-Brabant werkten vijf gemeenten samen een project uit om alle supporters een extra beleving te bieden.

Ludo Persoons, schepen van toerisme te Galmaarden: “We vieren de komst van de Tour met het opzetten van smaakbelevingsdorpen. Daar koppelen we het sportieve gebeuren van het voorbijrijdende peloton aan het smakelijke van streekeigen producten.”

Via allerlei proef- en koopstandjes kunnen bezoekers de prestatie van hun wielerhelden combineren met de ontdekking van lokale bieren, confituren, confiserie, charcuterie, honing, enzovoort. Dit werd mee mogelijk gemaakt door vzw Straffe Streek die alle streekproducenten in Vlaams-Brabant groepeert.

Meteen wordt de doortocht van de Tour de France ook aangegrepen om de streek rond Brussel toeristisch verder op de kaart te zetten.

Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme: “We stellen een reuzegrote druiventros en een megatapijt met promo voor het provinciale wandelaanbod in de regio op in het landschap. Als ze door de opnamehelikopter in beeld worden gebracht, kunnen ze zo de wereld rondgaan.”

Ludo Persoons

Schepen voor toerisme, Gemeente Galmaarden

Monique Swinnen

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Willem Vandenhoeck

Evenementenwerking

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be