Tour de Crème bundelt 18 adressen met hoeve-ijs

Tour de Crème is een provinciaal netwerk dat18 adressen bundelt van waar men hoeve- of streekijs met melk recht van de koe of het schaap kan verkrijgen. Bovendien is elk adres gelinkt aan een pittoreske fiets- of wandeltocht in de buurt.


“Tour de Crème bestaat nu al zes jaar. En de familie groeit”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Op dit moment bundelt het netwerk 18 adressen waar de liefhebber van hoeve- of streekijs kan genieten. Dat is het hoogste aantal sinds de start in 2017. De melk is niet enkel afkomstig van koeien maar ook van schapen. Dit jaar zijn er twee nieuwe adressen waar men schapenijs kan verkrijgen. Ideaal voor mensen met een koemelkintolerantie.”

Het provinciale netwerk van Tour de Crème omvat 18 adressen
Het provinciale netwerk van Tour de Crème omvat 18 adressen

Wist je dat 62% van de Vlaams-Brabanders in de eerste plaats kiest voor een bolletje vanille-ijs? Dat blijkt uit een rondvraag bij leden van het netwerk Tour de Crème. ​

“Daarna mag het iets frivoler want het leeuwendeel van de bezoekers vraagt twee bolletjes”, weet gedeputeerde Tom Dehaene. “Daarbij één absolute topper. Liefst één op vier opteert voor stracciatella als tweede smaak. Elk adres heeft ook een lokale specialiteit, zoals ijs op basis van kinderbueno, gekonfijte gember of rabarber. We raden iedereen aan om dit zelf te ontdekken”.

Ijsjes van schapenmelkerij 't Galgenveld in Erps-Kwerps
Ijsjes van schapenmelkerij 't Galgenveld in Erps-Kwerps

Meer info over adressen en routes: www.vlaamsbrabant.be/tourdecreme

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ines Philippaerts

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be