Toren vol stellingen

Tijdelijke invulling voor het Stationsplein

De stad Tienen geeft, met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, een nieuwe tijdelijke invulling aan het Stationsplein. Met de 'Toren vol stellingen', een 15 meter hoge toren waarop stellingnames van inwoners en pendelaars weergegeven worden, krijgt het plein een functionele en artistieke invulling.

De stationsomgeving van Tienen wordt in de loop van de volgende jaren grondig aangepakt. Het strategisch masterplan tekent de grote lijnen uit van hoe dit stadsdeel er over pakweg 15 jaar moet uitzien. In afwachting heeft de stad Tienen, met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, het Stationsplein tijdelijk ingericht als een aangename ontmoetingsruimte. 

Voor de uitvoering werd een beroep gedaan op een samenwerkingsverband tussen Inter I.D., AST 77 en Vandermeulen bvba. De ontwerpers creëerden een uitkijkpunt van 15 meter hoog in stellingenbouw. Een knipoog naar het feit dat op de toren stellingnames geprojecteerd worden van pendelaars, inwoners en bezoekers van Tienen. De toren is a.h.w. een stadsbelfort dat een prachtig zicht op de omgeving oplevert.

Op het plein zelf werd een witte suikermolecule geschilderd. Een verplaatsbaar zitmeubel in de vorm van een cafeïnemolecule, maakt de link met de foodtruck op het plein.

De provincie Vlaams-Brabant investeert 80.000 euro in dit project, dat een tussenstap is naar een definitieve herinrichting van de stationsomgeving. Alvorens een definitief plan van aanleg te laten ontwerpen, willen de provincie een zicht krijgen op het gebruik van de ruimte. Zo kan het plan maximaal afgestemd worden op de noden van de buurtbewoners, pendelaars en gebruikers van de toekomstige gebouwen. De veelzijdige inzetbaarheid van de tijdelijke structuur biedt alvast opportuniteiten om van deze bedrijvige stadskern in Tienen een fijne ontmoetingsplaats te maken.

Wil zelf een stelling wil delen op de toren, kan dit via de ideeënbus in Pand 10 of via info@ast77.be.

Stelling Tienen

In afwachting tot de grondige aanpak van de stationsomgeving werd er samen met Stad Tienen een ‘Toren vol stellingen’ geplaatst. Vanop deze 15 meter hoge toren heb je een uniek zicht op de stad. Je kan jouw stellingen delen via de ideeënbus in Pand 10 of via info@ast77.be

Posted by Vlaams-Brabant on Thursday, October 4, 2018

IMG_3983.JPG

JPG - 2.6 Mb

IMG_4043.JPG

JPG - 2.7 Mb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Katrien Partyka

Burgemeester, Stad Tienen

Eddy Poffé

Schepen van openbare werken, Stad Tienen

Stephan Reniers

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Geert Wouters

Openbare werken, Stad Tienen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be