Toerisme Vlaams Brabant lanceert eerste toeristische ‘augmented reality’ brochure in België

Toerisme Vlaams-Brabant geeft een nieuwe thematische regiobrochure voor de Groene Gordel uit. In ‘Groene Gordel, Verbazend Buitengewoon’  worden de hoogtepunten van deze toeristische regio gebundeld. De grote, sprekende beelden in de publicatie laten toe om via augmented reality informatie over de streek te ontdekken.

Innovatief concept

"Met deze nieuwe brochure zorgen we via duidelijke boodschappen dat de toerist concreet weet wat er in de Groene Gordel te beleven valt", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. "Een thematische opbouw is de ideale aanpak om de regio te verbinden over de gemeentegrenzen heen en stelt de troeven van deze mooie groene regio rond Brussel voorop".

De inhoud van de brochure is een smaakmaker voor de campagnes (H)Op Smaak, Druiventro(t)s, Mysterieuze Bossen, Gracieuze Parken en Tuinen, Witte Goud, (H)echte Biermomenten en van Stal.
 

Tijdloze aanpak, potentieel bereik van diverse doelgroepen

"Groene Gordel, Verbazend Buitengewoon" sluit naadloos aan op het gewijzigde zoekgedrag van de toerist. De brochure bevat geen websites, telefoonnummers of andere concrete informatie van partners. Zo geraakt de informatie niet snel gedateerd in het steeds veranderende toeristische landschap.

Toerisme Vlaams-Brabant trekt de kaart van de digitalisering en zorgt via haar website dat de juiste informatie op het juiste moment bij het juiste doelpubliek terecht komt.

"Dit biedt in de toekomst kansen om ook deze brochure inclusief te maken naar diverse doelgroepen, zoals bijvoorbeeld blinden", zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Om dit mogelijk te maken ging Toerisme Vlaams Brabant in zee met Group Joos uit Turnhout, die de applicatie veeew ontwikkelden.
Na het downloaden van deze gratis applicatie kan de lezer op een vlotte manier elke bladzijde van de publicatie scannen en genieten van promotiefilmpjes, diepte interviews of terecht komen op de juiste thematische pagina die ene schat aan praktische informatie ontsluit.
 

Ecologisch, budgetvriendelijk en onafhankelijk

"Een eenvoudige brochure van 20 bladzijden zorgt ervoor dat de lezer zeer goed weet waarom hij de streek absoluut een bezoek moet brengen", besluit gedeputeerde Swinnen. "In deze commerciële tijden maakt onafhankelijk advies van toeristische experten echt nog het verschil. Hierdoor geven we de regio Groene Gordel een eerlijk, onafhankelijk en duidelijk gezicht met een interactief tintje".

 

Meer info: de nieuwe brochure kan men lezen of downloaden via
https://www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties/verbazend-buitengewoon.html

Monique Swinnen

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Koen Craenen

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant,Communicatiedienst Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be